BIVŠI PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 40 GODINA: Maksimalna kazna zatvora Stevanoviću za SVIREP ZLOČIN
Foto: Facebook

Maksimalna kazna za trostruko ubistvo

BIVŠI PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 40 GODINA: Maksimalna kazna zatvora Stevanoviću za SVIREP ZLOČIN

Crna Hronika -

Boris Stevanović, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo 12. maja 2000. na Novom Beogradu.

Stevanović je, kako je sud utvrdio, toga dana došao u kancelariju jedne firme, pucao prvo u Nenada Bukinca, zatim u njegovu suprugu Penelopi Papanaku, a potom i u sekretaricu Slađanu Jevtić.

- Na visinu kazne uticalo je to što su tri porodice zavijene u crno, način na koji je krivično delo izvršeno, kao i to što je Stevanović bio pripadnik specijalnih jedinica i bio je svestan kakve posledice to što je učinio može da ima. Olakšavajuća okolnost je to što je oženjen i otac maloletnog deteta - rekla je sudija u obrazloženju odluke da bivša "crvena beretka" bude osuđena na maksimalnu zatvorsku kaznu.

Sudija se osvrnula i na to da je Stevanović tokom postupka menjao iskaze, ali je objasnila da je sudsko veće ostalo pri stavu da mu prvi iskaz u kom je priznao izvršenje trostrukog ubistva nije bio "iznudjen".

Bivši pripadnik JSO nije reagovao na presudu, a nedavno je u završnoj reči rekao da mu je žao poginulih i njihovih porodica ali da on to nije učinio.

Stevović je, podsetimo, uhapšen u julu 2015., punih 15 godina posle zločina i od tada je u pritvoru.

(J. Spasić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 16.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track