Najnovije vesti

OSTAO BEZ SLEZINE, SA PRIŠIVENOM JETROM: Dečaka (14) u parku na VRAČARU brutalno i zverski pretuki
Foto: Kurir

Našao se na pogrešnom mestu u pogrešeno vreme

OSTAO BEZ SLEZINE, SA PRIŠIVENOM JETROM: Dečaka (14) u parku na VRAČARU brutalno i zverski pretuki

Crna Hronika

BEOGRAD - Pitao me je da li će da umre, video nas je duplo, čak je i sanjao jednog od napadača kako dolazi - priča majka Borislava Milića (14) iz Beograda koji je zverski pretučen u parku na Vračaru u noći između 4. i 5. marta, a bez slezine, sa prišivenom jetrom i sa frakturom lobanje završio je samo zato što se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Borislav je sedeo u takozvanom "crvenom parku" na Vračaru, koji je oko ponoći bio pun ljudi i dece. U obližnjoj zgradi devojčica (17) slavila je rođendan, a problem je nastao zbog sukoba između jednog od dečaka u parku i momaka koji su bili na rođendanu.

- Poznanik od mog sina bio je u svađi sa nekim drugovima koji su bili na žurci. On je hteo da uđe na žurku, ali nisu hteli da ga puste i pretili su da će ga tući. Ubrzo su pristigla dva automobila iz kojih je izašlo pet momaka, svi punoletni. Taj poznanik je odmah pobegao kad je video da će ga napasti, ali Borislav nije - priča Gorda Čotra, majka prebijenog dečaka.

Kako dodaje, nije ni imao zbog čega da beži, ali napadači nisu nameravali da se zaustave.

- Uhvatili su Borislava i udarili flašom po glavi, a zatim su ga tukli i bokserom i šipkom ili drvenom motkom po slezini - priča Gorda.

Dodaje da su napadači odmah pobegli, a posledice po njenog sina su stravične.

- Borislavu su morali da izvade slezinu, prišivena mu je jetra i ima frakturu lobanje. Sada su mu sa stomaka skinuli zavoje i konce, a snimanje glave zakaznao je za petak. Hvala Bogu može da hoda, hodao je kada smo išli u Urgentni centar. On je i inače bio mršav, ali kada se skine nije mi dobro... - priča Gorda.

Prvih dana nakon incidenta priseća se kao traumatičnih, uz plakanje, bez apetita i sna.

Kako dodaje, imena počinioca su predata policiji, jer kaže da "svi znaju ko su oni", a i u trenutku napada bilo je i puno očevidaca.

- Otišla sam kod majke jednog od napadača i rekla joj da mom sinu vade organe zbog njenog sina, na šta je rekla kako joj je sin rekao da nije hteo da se to desi. Za ove momke prvo sam čula kako su dobri momci i sportisti, da bih posle čula da se priča da su kriminalci. Nedopustivo je da ovakvi monstrumi i dalje slobodno šetaju Vračarom. Imamo i 17-mesečnu ćerkicu i ćerku od 16 godina i od ovog incidenta ne vodimo decu u taj park - priča Gorda.Kako kaže, ni nakon 12 dana od incidenta, niko od osumnjičenih još uvek nije saslušan ni pritvoren.

Advokat Mirjana Radovanović, majka od drugarice maloletnog Borislava, angažovana je od strane roditelja kao punomoćnik i dodaje da je policija saslušala samo nekoliko svedoka.

- Predmet je iz policije prosleđen Tužilaštvu - Odeljenju za maloletnike, gde se napadači vode kao NN lica. Prijava je podneta u Prvom osnovnom sudu i u Višem sudu, u kojem smo danas podneli prijavu. Policija kaže da se jedan počinilac vodi kao da je u bekstvu, a drugi kao NN lice - kaže Radovanović.

(Miroslava Brkic/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...