Najnovije vesti

DOBILI OD JEDNE DO ČETIRI I PO GODINE ROBIJE: Trgovci oružjem iz Apatina i Sombora priznali krivicu
Foto: Shutterstock

Nagodili se sa tužilaštvom

DOBILI OD JEDNE DO ČETIRI I PO GODINE ROBIJE: Trgovci oružjem iz Apatina i Sombora priznali krivicu

Crna Hronika

BEOGRAD - Osumnjičeni za trgovinu oružjem na području Apatina i Sombora priznali su krivicu i zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal prema kojima su već pravosnažno osuđeni na kazne zatvora u rasponu od jedne do 4,5 godine zatvora i na novčane kazne, saopštilo je danas to tužilaštvo.

Tužilaštvo navodi da je 10 osumnjičenih priznalo izvršenje krivičnih dela, nakon čega su zaključili sporazume koje je prihvatio sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda) i doneo pravnosnažne presude.

Prema sporazumima osuđeni su Saša Krajinović, Dragan Gašić, Danilo Danilović, Dimitrije Đurđević, Milan Balać, Dimitrije Cvjetićanin, Borislav Mijalčić, Radovan Grujić, Nemanja Kosanović i Mirko Ostojić.Oni su priznazli izvršenje krivičnih dela - udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su 15. novembra 2016. godine, jer je kod članova ove grupe nađeno devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jednu malokalibarsku pušku, 6000 komada municije, jednu protivtenkovsku minu i ostali prateći pribor.

Nakon hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je na području Apatina i Sombora razotkrivena i uhapšena grupa koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...