OVO JE IRENA (27) KOJA JE POGINULA U FABRICI: Uleteo BMW-om dok su radnici doručkovali!
Foto: Kurir Press

STRAVIČNO Teška nesreća u fabrici „Leoni“ u Rumuniji

OVO JE IRENA (27) KOJA JE POGINULA U FABRICI: Uleteo BMW-om dok su radnici doručkovali!

Crna Hronika -

PITEŠTI - Nišlijka Irena Ilić (27), radnica „Leonija“, poginula je, a među još petoro njenih kolega povređene su Branka Gligorijević (34) i Aleksandra Ranđelović (28).

Nesreća se dogodila juče ujutru oko devet sati u pogonu ove nemačke firme u rumunskom gradu Piteštiju. Radnici doručkovaliZa ovu tragediju osumnjičen je Andrei Kristijan Karamelea (22), koji je vozilom uleteo u fabričku trpezariju.

ZGAZIO SRPSKE RADNIKE: On je osumnjičen da je vozio auto smrti! Dobio otkaz pa hteo da se sveti?!Kako prenose rumunski mediji, nesrećni radnici su doručkovali u otvorenoj trpezariji kada je vozač BMW iz još neutvrđenih razloga uleteo među njih. Prema nezvaničnim informacijama, među povređenima su i Branka Gligorijević (34) i Aleksandra Ranđelović (28).

- Karamelea je izgubio kontrolu nad vozilom i direktno proleteo kroz žičanu ogradu iza koje su se nalazili radnici koji su u tom trenutku doručkovali. Prema prvim rezultatima istrage, BMW koji je Karamelea vozio nije u njegovom vlasništvu i kretao se brzinom od 80 kilometara na sat. Mladić poseduje dozvolu tek godinu i po i nije poznat policiji odranije - navodi se u rumunskim medijima.

Istraga u toku... Andrej Kristijan Karamelea (dole) vozio BMW kojim je izazvao nesreću Foto: Ziarulargesul
Istraga u toku... Andrej Kristijan Karamelea (dole) vozio BMW kojim je izazvao nesreću Foto: Ziarulargesul

Karamelea je uhapšen, a jake policijske snage sprečile su radnike da ga linčuju.- On je navodno policiji ispričao da je zaposlen u toj fabrici i da je došao da ostavi nešto. Kako je naveo, na parkingu je izgubio kontrolu nad automobilom - pozivaju se rumunski mediji na izvore iz istrage.

U trenutku nesreće u dvorištu kompanije nalazilo se između 50 i 60 zaposlenih, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć.Šestoro povređeno- Nekoliko ambulantnih kola prevezlo je povređene u bolnicu. U nesreći je povređeno još pet osoba, a radnica koja je u kritičnom stanju takođe je državljanka Srbije. Ona ima tešku povredu glave i prebačena je na odeljenje neurohirurgije. Na mestu udesa odmah se pojavila policija i predstavnici kompanije - prenose mediji. Oni dodaju da su neki od radnika nakon incidenta dobili napad panike i da se nalaze u šoku zbog jezive scene koja se dogodila pred njihovim očima.- Irena Ilić je samo nekoliko nedelja radila u fabrici „Leoni“ - rekli su medijima u toj kompaniji.Direktor fabrike Mihaj Opresku rekao je da je mladić zaposlen u ovoj fabrici.- Vozač jeste naš zaposleni, ali nema ni govora da je dobio otkaz, o tome bih bio obavešten - naveo je Opresku.M. Milovanović - J. Ivić

Radili u prokupačkom „Leoniju“OTIŠLI DA POMOGNU KOLEGAMASrpski radnici koji su povređeni u nesreći u Piteštiju došli su iz prokupačke fabrike „Leoni“ da pomognu kolegama. Između dve fabrike postoji ugovor prema kojem radnici iz Srbije odlaze u Rumuniju, tvrde tamošnji mediji. Prema istim navodima, ugovor važi do kraja ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track