TRAGEDIJA U RUMUNSKOJ FABRICI: Moja ćerka ne može da preboli smrt drugarice

Majka povređene Aleksandre Ranđelović

TRAGEDIJA U RUMUNSKOJ FABRICI: Moja ćerka ne može da preboli smrt drugarice

Crna Hronika -

Aleksandra se vratila u Niš, teško joj je zbog pogibije koleginice Irene Ilić, s kojom je delila sobu, a stradala je pred njenim očima, priča očajna

NIŠ - Aleksandra Ranđelović (29) iz Niša, koja je u četvrtak povređena u pogonu fabrike „Leoni“ u rumunskom gradu Pitešti, kada je na radnike kolima naleteo Rumun Andrej Karemelea (22), stigla je kući.U stravičnom sudaru poginula je njena koleginica i sugrađanka Irena Ilić (28), a druga povređena Srpkinja, Branka Gligorijević (34), ostala je u bolnici.

Preživela... Aleksandra Ranđelović
Preživela... Aleksandra Ranđelović

Podlivi po teluDo porodičnog doma u niškom naselju Bubanj dovezlo je vozilo koje joj je obezbedio poslodavac, jer je lekar procenio da joj putovanje avionom ne bi odgovaralo zbog zdravstvenog stanja.- Kući je stigla nešto posle ponoći. Otac, majka i mlađa sestra su je jedva dočekali. Devojka je dobro, ima podlive i oguljotine po telu, ali se fizički dobro oseća. Međutim, veoma je u lošem psihičkom stanju jer joj je drugarica Irena poginula pred očima - rekao je Kuriru Aleksandrin rođak.Aleksandrina majka Slađana čula se s ćerkom neposredno pred polazak iz Rumunije.Kasnili s polaskom- Aleksandra je otišla do hotela da bi uzela stvari. Kad je ušla u sobu koju je mesecima delila s Irenom, mnogo se potresla. Vozač je morao da sačeka da se pribere, pa su zbog toga kasnili s polaskom. Bile su mnogo bliske, sedele su za istim stolom kada se nesreće dogodila - kazala je Slađana.Druga povređena radnica Branka Gligorijević u subotu je prvi put došla svesti jer je zadobila ozbiljan potres mozga. Međutim, njeno zdravstveno stanje još ne dozvoljava povratak kući. Irena Ilić biće sahranjena u Nišu, ali još nema informacija kada će njeno telo biti dovezeno u rodni grad.

Krvava osvetaVOZAČ UBICA SE POSVAĐAO SA POSLODAVCIMA?!Iako zvanični izvori tvrde da je Andrej Karamelea slučajno udario radnike, pojedini rumunski mediji navode da je to učinio namerno jer se zamerio poslodavcima. Prema njihovim navodima, policija ga je jedva spasla od radnika „Leonija“, koji su hteli da ga linčuju.

M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track