NOVO SUĐENJE ZA UBISTVO FEDORA: Četvorica bivših radnika obezbeđenja splava OPET PRED SUDOM
Foto: Kurir Štampano

Apelacioni sud ukinuo presudu

NOVO SUĐENJE ZA UBISTVO FEDORA: Četvorica bivših radnika obezbeđenja splava OPET PRED SUDOM

Crna Hronika -

Apelacioni sud ukinuo je presudu četvorici bivših radnika obezbeđenja splava "Saund" koji su bili osuđeni na kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora zbog toga što su na smrt prebili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. i naložio novo suđenje.

U odluci Apelacionog suda navodi se da je osnovana žalba Višeg tužilaštva u kojoj se ukazuje da su nejasni razlozi na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak da su okrivljeni iz nehata naneli povrede od kojih je Fedor preminuo.

- Nejasno je i kako je prvostepi sud zaključio da ne postoji bezobzirno nasilničko ponašanje okrivljenih. Dakle, imajući na umu brutalnost koju su okrivljeni primenili kritičnom prilikom prema oštećenima, te ravnodušnost prema njima ikao nisu pružali otpor, koji su u nekim trenucima bili bez svesti. Događaj se odigrao na otvorenom prostoru gde je bilio i prolaznika koji su izlazili sa splava, ostaje nejasno kako prvostepeni sud zaključuje da u konkretnom slučaju okrivljeni nisu postupali bezobzirno i nasilnički, kao i da takvim ponašanjem nisu ugrožavali spokojstvo građana, a posebno teže remetili javni red i mir - navodi se u obrazloženju odluke koju je doneo Apelacioni sud.

Ukinutom presudom koju je Viši sud doneo pre godinu dana, Denis Pavlov bio je osuđen na kaznu od 10 i po godina zatvora, Negomir Urošević, osam godina i četiri meseca, Dušan Davidović, devet godina i dva meseca, dok je Mejan Mihailović bio kažnjen sa dve godine i tri meseca zatvora.

MLADIĆ PREMINUO, OBEZBEĐENJE KLUBA GA KRVNIČKI TUKLO: Više tužilaštvo pokreće istragu!

SUĐENJE RADNICIMA OBEZBEĐENJA SPLAVA: Četvorki za smrt Frimermana 30 godina robije!

MAJKA UBIJENOG FEDORA: Tužiću Srbiju, moj sin je ubijen kao Taton

MAJKA FEDORA FRIMERMANA: Molim vas, osudite ih pre nego što umrem!

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track