Goreo hotel Miodraga Kostića, cigareta upalila vatru

Drama na Kopaoniku

Goreo hotel Miodraga Kostića, cigareta upalila vatru

Crna Hronika -
U požaru koji je, najverovatnije, izazvao opušak cigarete nije povređen niko od 90 zaposlenih i gostiju u „Grandu“

KOPAONIK - „Grand“ skoro izgoreo!U požaru koji je izbio juče oko 4 časa u hotelu „Grand“ na Kopaoniku niko od oko 90 gostiju i zaposlenih nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Sumnja se da je požar izazvao opušak cigarete, pošto se vatra rasplamsala s krova zapadnog krila iznad „Aperitiv bara“.- Vatrena stihija je progutala aperitiv-salu, kuhinju, recepciju, veliki broj terasa i preko 30 soba. Izgorelo je celo renovirano krilo hotela - kažu u policiji.Malo pre izbijanja požara u hotelu je završena privatna žurka. Gosti su se tek bili vratili u sobe.- Baš smo se prepali! Počeli smo da se spremamo za spavanje i osetili dim. Krenuli smo ka izlazu, ali osoblje hotela je već organizovalo evakuaciju. Na sreću, niko nije paničio, tako da smo brzo izašli iz hotela - kaže jedan gost.U drugom delu zgrade ljudi su morali da razvaljuju vrata kako bi izašli iz soba.- Neki gosti su odmah počeli da pomažu da se požar ugasi. Međutim, pojedini hidranti koje su hteli da aktiviraju nisu radili. Tada su stigli vatrogasci i svima nam je laknulo - kaže jedna žena.Prema rečima Radojice Kočovića, komandanta Vatrogasne brigade Kraljevo, požar je prijavljen u 4.10, a potpuno je ugašen tek posle 11 sati.- Naše ekipe će dežurati 24 sata iz preventivnih razloga - rekao je Kočović.

Vatra planula na krovu
Vatra planula na krovu

Vatrogasci brzo počeli da gase požar
Vatrogasci brzo počeli da gase požar

Ministar na licu mesta
Ministar na licu mesta

Ivica Dačić obišao hotelMinistar policije Ivica Dačić sa saradnicima je juče posle podne obišao hotel „Grand“. On se detaljno informisao o detaljima požara i obišao sve delove hotela koje je vatra uništila.

Proverava se da li je podmetnutPolicijska istraga će utvrditi kako je izbio požar.- Proveravamo svaku mogućnost, pa i onu da je požar namerno podmetnut. Više informacija imaćemo po završetku istrage - kaže sagovornik Kurira.

Miodrag Kostić
Miodrag Kostić

„MK grup“: Saniraćemo štetuKompanija „MK grup“, čiji je vlasnik poznati biznismen Miodrag Kostić, saopštila je da će učiniti sve da sanira štetu na delu smeštajnih kapaciteta hotela „Grand“.„Uložićemo sve napore da puni kapaciteti „Granda“ u rekordnom roku budu ponovo u funkciji i rekonstruisani. Nadležne službe ispituju uzrok požara, o čemu će naknadno informisati građane, kao i o materijalnoj šteti, koja se još uvek procenjuje. „MK grup“ zahvaljuje nadležnim službama, vatrogascima, policiji i građanimana pomoći tokom gašenja požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track