BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE Igor Jurić: Moja Tijana bi danas napunila 18 godina
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Otac devojčice iz Subotice

BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE Igor Jurić: Moja Tijana bi danas napunila 18 godina

Crna Hronika -

Umesto da se radujemo njenom punoletstvu, mi razmišljamo kako ublažiti bol i tugu, koji su svakim danom sve veći, kaže Igor Jurić, čija je ćerka ubijena 2014.

SUBOTICA - Tijana Jurić (15) iz Subotice, koju je pre tri godine ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić, juče bi proslavila osamnaesti rođendan.Tijanin otac Igor Jurić, koji ne odustaje od borbe za povećanje bezbednosti dece i pooštravanje kazni ubicama, juče je za Kurir ispričao da je ovo jedan od najtužnijih dana otkako nema njegove mezimice. Kao i svakog dana, porodica Jurić je i juče obišla Tijanin grob.

Sećanje ne bledi

- Moja Tijana bi napunila 18 godina. Umesto planiranja budućnosti i razmišljanja o njenim željama kako će nastaviti živo, mi danas razmišljamo samo o tome kako najbolje ublažiti bol i tugu koji su svakim danom sve veći - kaže Jurić gotovo tri godine od Tijanine smrti.Sećanje na devojčicu koja je postala simbol stradanja u porodici Jurić ne bledi. Tijanin otac napominje da, uprkos pričama da protokom vremena sve postaje lakše, porodici ovakvi dani najteže padaju.- Razmišljamo kako bi ona danas živela i šta bi radila. Znam da bi ovaj dan provela skromno, kako je uopšte i vodila život, tiho i sa najbližim prijateljima. Upravo je način na koji je živela, ta njena dobrota dovela do toga da ona postane simbol borbe za bolju bezbednost dece - rekao nam je Igor Jurić.

Ogorčen i besan

On kaže da je ogorčen i besan zbog načina na koji je razdvojen od svoje ćerkice.- Ne želim da pričam o monstrumu koji je sebi dao za pravo da uništi blistavu i svetlu budućnost. Želim da apelujem na najodgovornije ljude u zemlji da urade nešto kako bi Tijanina, Ivanina, Tamarina i Anđelinina smrt, kao i smrt svakog deteta dobila smisao - zaključio je Jurić.Ubica Dragan Đurić, koji je uhapšen posle 13 dana potrage, osuđen je 40 godina zatvora.

Sestra se oglasilaSREĆAN ROĐENDAN, LJUBAVITijanina sestra Saška postavila je na društvenoj mreži Instagram potresnu poruku.- Umirem za tebe.. I kad nisi tu, kraj mene, znaš da me boliš i noćas ću ja da te čuvam dok spavaš. Srećan rođendan, ljubavi - napisala je Saška u poruci.

(VIDEO) ZBOGOM, ANĐELE: Tićo naša, nek te Bog čuva!

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track