ŠOK U ISTRAZI UBISTVA U VAGONU: Nije ubijena prostitutka, već nervno obolela žena
Foto: Dragan Kadić

Nijedna bolnica nije htela da je primi

ŠOK U ISTRAZI UBISTVA U VAGONU: Nije ubijena prostitutka, već nervno obolela žena

Crna Hronika -

Ivana V. (37), koja je brutalno ubijena u napuštenom vagonu na Glavnoj železničkoj stanici, a čije je telo pronađeno 30. aprila, nije prostitutka već težak mentalni bolesnik tvrdi kuma porodice Jasmina Popović Grujić.

Ona kaže da je porodica, pošto je Ivana otišla iz kuće u Zemunu u kojoj je živela sa porodicom, prijavila njen nestanak policiji, ali da je trebalo da prođe 24 sata da bi oni reagovali, jer se radi o punoletnoj osobi.

Jasmina Popović Grujić istiće da je Ivana trebalo da bude u bolnici, vezana za krevet, ali da je nijedna ustanova nije primila uprkos insistiranju njenih roditelja. Ivana je, prema njenim rečima, bolesna maltene od malena, kada je imala epilepsiju.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

– Ivana nije prostitutka. Apsolutna i nenormalna je neistina da je davala usluge migrantima. U trenutku kada je nestala bila je na pojačanim dozama lekova. Još kao dete je imala epileptične napade, a kasnije je mentalno obolela.

– Kada dobije napade, nju je nekoliko osoba moralo da drži. Njoj je mesto bilo u bolnici, a ne kod kuće. Njena porodica ima svu medicinsku dokumentaciju u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem – kaže Jasmina.

Ivana je prema njenim rečima živela sa porodicom u trošnoj kući u Zemunu, u siromaštvu. Ima i mlađu sestru, koju je vest o njenoj smrti zatekla u šestom mesecu trudnoće.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Sagovornica navodi da se Ivana nikada nije udavala, i da ju je bolest osakatila te da nije mogla ništa da radi.

– Pročitali smo negde da su je radnici na Železničkoj stanici videli kako šeta gola. Ne razumem zašto to nikome nisu prijavili – pita se ona.

Ivana Vučetić sahranjena je u subotu na groblju Zbeg u Borči. Pod sumnjom da su je ubili, policija je uhapsila braću Đuru Nika (20) i Davida Nikolića (21).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track