UDOVICA LUKE PEJOVIĆA: Verujem da moj muž nije imao veze sa ubistvom Ćuruvije! Vučelić stigao u sud
Foto: Marina Lopičić

Nastavljeno suđenje pred Specijalnim sudom

UDOVICA LUKE PEJOVIĆA: Verujem da moj muž nije imao veze sa ubistvom Ćuruvije! Vučelić stigao u sud

Crna Hronika -

BEOGRAD - Biljana Pejović, udovica bivšeg pripadnika JSO Luke Pejovića, kog je Branka Prpa prepoznala kao ubicu Slavka Ćuruvije, izjavila je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da ona veruje da njen muž nije imao veze sa tim zločinom.

Pejović je, podsetimo, ubijen 5. decembra 2000, a njegova supruga navela je i da je iz novina čula da je bio pripadnik "crvenih beretki".

- Ja ne poznajem okrivljene, niti imam veze sa tim, ovde sam samo zato što sam bila supruga Luke Pejovića. Moja deca i ja imali smo velike probleme kada je moj suprug u medijima označen kao izvršilac tog dela - rekla je Branka Pejović.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Na pitanje sudije da li joj je bilo prećeno, ona je odgovorila da joj niko nije pretio, već da su samo doživljavali neprijatnosti.

- Za Ćuruviju sam čula tek kada je ubijen, posle su po gradu krenule priče da je Luka umešan. On mi je pričao o tome, i rekao mi je da strahuje da će zbog tih priča nešto da mu se dogodili, bio je uznemiren. Ja iskrenom mislim da zaista nije imao nikakve veze sa tim - rekla je udovica Luke Pejovića, čije su ime pominjali tokom suđenja i brojni drugi svedoci.Biljana Pejović nije mogla da se seti koji je broj telefona koristio njen suprug u vreme ubistva Slavka Ćuruvije u aprilu 1999. Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda nalaze se nekadašnji funkcioneri DB Radomir Marković, Milan Radonjić i Ratko Romić, dok je Miroslav Kurak u bekstvu.

U nastavku suđenja kao svedok trebalo bi da bude saslušan i Milorad Vučelić, koji je u Specijalni sud stigao nešto posle 9 sati.

(J. Spasić/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track