VUČELIĆ SVEDOČIO NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Kurak je bio u mom obezbeđenju
Foto: Dragana Udovičić

Specijalni sud

VUČELIĆ SVEDOČIO NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Kurak je bio u mom obezbeđenju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Milorad Vučelić, nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije, koji je danas pozvan u Specijalni sud kako bi svedočio u postupku protiv optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije potvrdio je da je optuženi za likvidaciju, Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, u to vreme bio pripadnik njegovog obezbeđenja.

- U to vreme bio je u mom obezbeđenju, ali toga dana, bio je Uskrs, niko od pripadnika obezbeđenja nije bio sa mnom. Moj prijatelj Zoran Đinđić mi je javio da je Ćuruvija ubijen - rekao je Vučelić pred sudom. On je objasnio i da je anagažovao Kuraka pošto je ostao bez službenog obezbeđenja posle smenjivanja u stranci.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

UDOVICA LUKE PEJOVIĆA: Verujem da moj muž nije imao veze sa ubistvom Ćuruvije! Vučelić stigao u sud

- Po savetu mojih prijateljia Jovice Stanišića i Franka Simatovića angažovao sam Miroslava Kuraka i njegove momke - rekao je on i objasnio da je angažman optuženog prestao u aprilu 1999.

Vučelić je pred specijalnim sudom detaljno saslušan o telefonskom broju koji je locirala bazna stanica u blizini mesta ubistva, a koji je koristilo njegovo obezbeđenje.

- Nabavio sam im kartice za mobilne telefone, to je jedino na osnovu čega sam dovedem u vezu sa ovim. Jedan broj je koristio Kurak, ali ne znam koji - rekao je Vučelić tokom svedočenja koje je trajalo nešto duže od pola sata.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Vučelić je objasnio i da zna da su se Ćuruvija i Mira Marković viđali, jer "Ćuruvija to nije ni krio".

- Iz tog odnosa su proizilazile razne nerpilike u SPS, razna tračarenja - rekao je on i naveo da misli da se Ćuruvija, kog je poznavao viđao i saSlobodanom Miloševićem.(J. Spasić/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track