Najnovije vesti

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Suđenje za ubistvo Ćuruvije nastavljeno saslušanjem svedoka
Foto: Stefan Jokić

Optuženi odbacuju povezanost sa zločinom

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Suđenje za ubistvo Ćuruvije nastavljeno saslušanjem svedoka

Crna Hronika

BEOGRAD - Suđenja optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka Vladislava Đurića i Nataše Radače.

Đurić je bio vlasnik privatne firme preko koje su plaćani računi za dva telefonska broja koje je koristilo obezbedjenje bivšeg funkcionera SPS Milorada Vučelića.

Foto: Profimedia

Šef obezbeđenja, pošto je 1998. godine Vučelić smenjen sa svih funkcija u SPS, je bio Miroslav Kurak koji je optužen za ubistvo Ćuruvije. Nataša Radača, Đurićeva bivša supruga i tadašnja Vučelićeva sekretarica, je rekla da je dva telefonska broja obezbedila po nalogu svog šefa.

ŠOKANTNO SVEDOČENJE MILORADA VUČELIĆA: Čuvao me je ubica Slavka Ćuruvije! ČITAJTE U KURIRU

Slavko Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Foto: Nebojša Mandić

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...