SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Radonjić i Romić ostaju u pritvoru
Foto: Stefan Jokić

Nastavak suđenja zakazan za polovinu juna i početak jula

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Radonjić i Romić ostaju u pritvoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sudsko veće odbilo je danas da se iz pritvora puste optuženi za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije Milan Radonjić i Ratko Romić.

Predsedavajući veća, sudija Snežana Jovanović, rekla je da je ta odluka doneta u ovoj fazi postupka i da će sud u zavisnosti od daljeg toka postupka odlučivati u vezi s tim zahtevom odbrane.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prethodno je pravni zastupnik Romića i Radonjića, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, zatražila da se njeni klijenti puste iz pritvora, a ponudila je i mogućnost da budu u kućnom pritvoru.

Nastavak suđenja zakazan je za 12, 13. i 14. jun, kao i 5 i 6. jul, do kada će, kako je rekla sudija Jovanović, sudsko veće pokušati da sasluša sve preostale svedoke.Sudija je dodala da je ostao mali broj svedoka i da će sudsko veće pokušati da sasluša sve "koje bude pronašlo i koji budu došli u sud".

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić, i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track