EVO DOKAZA DA DAFININA PORODICA NIJE MRTVA: Advokat otkrio misteriju broja 5 i opovrgao sve!
Foto: Profimedia

Šokantno

EVO DOKAZA DA DAFININA PORODICA NIJE MRTVA: Advokat otkrio misteriju broja 5 i opovrgao sve!

Crna Hronika -

Dafina Milanović, pored keša, tražila i pet avionskih karata, a pet dana kasnije navodno stradali njen muž, sin i ćerka u Mađarskoj, tvrdi Milenko Rakić

BEOGRAD - Dafina Milanović, vlasnica Dafiment banke, podigla je pet miliona maraka u kešu i kupila pet avionskih karata pet dana uoči navodne pogibije njene porodice u Mađarskoj pre 25 godina.Ovu tvrdnju izneo je advokat Milenko Rakić neposredno posle tragedije koja se dogodila 2. jula 1992. godine na putu Segedin-Budimpešta, kada su, prema zvaničnoj verziji, u saobraćajnoj nesreći poginuli njen suprug Dragan, ćerka Ljiljana i sin Živko.

DAFININA PORODICA NIJE MRTVA?! Sklonila ih na tajnu lokaciju i promenila identitet!Tako je, dve i po decenije kasnije, ostala aktuelna jedna od tri verzije pogibije Milanovića: da je Dafina u strahu za njihove živote inscenirala nesreću, sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitet. Novinar Branislav Krivokapić tvrdi da mu je Dafina 1997. rekla u poverenju da su „oni živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju“ i izneo niz zanimljivih detalja o Dafininom ponašanju posle tragedije.

Još su živi- Dafina je počela čudno da se ponaša, ali i oblači posle gubitika najbližih članova porodice. Recimo, nosila je kitnjasti šešir, drečavoroze haljine i cipele. Tako obučena pojavila se na promociji njenog projekta zdrave vode sa Šavnika, svega dva meseca posle nesreće u Mađarskoj. Iako oni koji je dugo poznaju tvrde da je ona oduvek bila „posvađana s bojama i dezenima“, neuobičajeni način iskazivanja žalosti nošenjem obuće i odeće neobično jarkih boja i skupocenog nakita, kod dela javnosti dodatno je podgrejalo sumnju o istinitosti verzije o nesreći - napisao je Krivokapić nedavno za Njuzvik.Interesantna je izjava njenog brata Dobrice, koji je nekoliko dana posle tragedije rekao da vlast njemu i njegovoj majci nije dala da vide mrtvog zeta i decu.Pretnje moćnika- Uhapšen sam u Subotici i vraćen za Beograd, a majci Milanki tela nastradalih nikada nisu pokazana - rekao je tada Dobrica.Izvor Kurira blizak događajima oko nekada najmoćnije žene u Srbiji kaže da, ukoliko je imala takav plan, nije nelogično da je morala da obezbedi veliki novac.- Pet miliona maraka je ogromna svota. S tim novcem mogli su da se pokriju troškovi koji su u tom trenutku bili potrebni kako bi porodica otišla što dalje iz Srbije. Dafina je u tom periodu bila u velikim problemima i plašila se za bezbednost familije, a propast banke se nazirala. Bila je suočena s pritiscima i pretnjama moćnika, koji su bili u strahu da se ne otkrije velika pljačka ne samo banke nego i države - kaže naš sagovornik.Dafina je posle tragedije često menjala izjave, od onih iz kojih se moglo zaključiti da je saobraćajka inscenirana, pa do teških optužbi na račun nekih ljudi da su oni ubili njenu porodicu.- Ona je ili perfidna, ili bolesna - izjavio je jednom prilikom advokat Sava Anđelković.

Menjala ponašanjeNovinar Branislav Krivokapić svedok je promena u njenom ponašanju.- Priča o njenom čudnom ponašanju i oblačenju bila je povremeno u potpunom neskladu sa, recimo, čituljama preko cele strane koje je jula 1992. objavila Politika, prvi put odstupivši od standardne veličine ovih oglasa. Držeći fotografije stradalih muža, sina i ćerke na svom radnom stolu, Dafina je u narednim razgovorima o članovima svoje porodice govorila isključivo kao o pokojnicima i nikada više nije pomenula mogućnost da su živi. Ona mi je samo jednom rekla da je njena porodica živa - ispričao je Krivokapić.

Dafina o pogibiji porodiceZNAM DA NIJE BILO UDESASrpska majka, kako su je u našoj zemlji nazvali do propasti njene piramidalne banke, rekla je 2008. da pravu istinu o stradanju porodice nikada nije saznala.- Znam da nije bilo saobraćajnog udesa, ni slučajnog ni namernog. Da li je moguće da se u kolima koja su išla 180 kilometara na sat ne razbije ni staklena tegla za slatko u kojoj je bilo slatko od trešanja - pitala se Dafina.

O MiloševićuOD „SLOBA JE GENIJE“ DO „UBIO MI JE PORODICU“Dafina je devedesetih negirala svoju povezanost sa Slobodanom Miloševićem, čak je govorila da je genije i da mu se istinski divi.Međutim, kasnije je na sudu izjavila da je Slobodan Milošević likvidirao njenu porodicu kada je shvatio da je „nadmudren i prevaren“ u jednoj finansijskoj operaciji koja je vođena preko njenog muža.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako da za 40 evra izbegnete kaznu za pojas u automobilu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track