NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Tražili kuma da svedoči, on se krio u zatvoru
Foto: Dragana Udovičić/Arhivska Fotografija

Specijalni sud

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Tražili kuma da svedoči, on se krio u zatvoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013.

Na današnjem ročištu saslušan je svedok Strahinja Stojanović, kum ubijenog Miloša Vidakovića, koji je sve dosad bio nedostupan sudu. Međutim, on se pojavio u sudnici i to iz zatvora Sremska Mitrovica, gde se nalazi od aprila 2017. godine.

Naime, Stojanović je objasnio da je pre mesec dana uhapšen u inostranstvu i da je izručen Srbiji na izdržavanje zatvorske kazne.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

- Ne želim da svedočim. Nemam nikakva saznanja ni o jednom krivičnom delu i neću odgovarati ni na jedno pitanje - rekao je Stojanović.

Podsetimo, Miloš Vidaković ubijen je 2. jula 2013. godine u Budvi, a Nikola Bojović 29. aprila 2013. u Beogradu.

Istraga ova dva ubistva dovela je do grupe na čijem se čelu nalazio Slobodan Šaranović, koji je u martu 2017. ubijen u Budvi, kao i njegov sestrić Miloš Delibašić. Prema podacima iz istrage Strahinja Stojanović, koji je bio kum ubijenog Vidakovića, navodno je naručio njegovo ubistvo, a Miloš Vojnović, koji je na suđenju priznao ubistvo Vidakovića u ranijim iskazima je ispricao da se mesec dana pre ubistva Vidaković krio u stanu Strahinje Stojanovića.

Takođe, prema optužnici, DNK Strahinje Stojanovića nađen je u štek-stanu u Budvi, koji je iznajmio optuženi Miloš Delibašić. Strahinja Stojanović nije se našao na optužnici.

(M. Ivanov/Foto: Dragana Udovičić/Arhivska fotografija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track