UBISTVO TATONA Đorđe Prelić: Boris Tadić je i sudija i dželat!
Foto: Fonet

Završne reči

UBISTVO TATONA Đorđe Prelić: Boris Tadić je i sudija i dželat!

Crna Hronika -

Priznajem da sam bio nedostupan sudu, ne sudu nego prethodnoj izvršnoj vlasti. Bivšeg predsednika Tadića smatram i tužiocem i sudijom i dželatom, rekao je Prelić

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu juče su iznete završne reči na suđenju Đorđu Preliću, optuženom za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine u centru Beograda.Prelić je na jučerašnjem ročištu izjavio da nije kriv i da je njemu, kao i drugim optuženim u ovom predmetu, presuđeno „na osnovu političkog dogovora Srbije i Francuske“.

- Optužnica je morala da bude odbačena. Opšte je poznato da nemam nikakve veze sa ovim delom. Kada se sve sabere i oduzme, znam da nisam kriv. Priznajem da sam bio nedostupan sudu, ne sudu nego prethodnoj izvršnoj vlasti. Bivšeg predsednika Tadića smatram i tužiocem i sudijom i dželatom - rekao je Prelić.Prelić je istakao kako mu je žao što Slobodan Ružić, advokat porodice Taton, nije bio prisutan u sudnici kako bi mogao lično da im prenese da on nije ubio njihovog sina.

- Ta presuda je dogovor dve zemlje - oštro je rekao Đorđe Prelić, koji je zatražio da mu se pritvor zameni kućnim pritvorom ili nekom drugom merom kako bi „posle sedam godina njegovo dete moglo da vidi oca“.Izricanje presude zakazano je za 7. jun. M. I.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track