SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica protiv Slobodana Milosavljevića
Foto: Dragan Kadić

zloupotreba službenog položaja

SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica protiv Slobodana Milosavljevića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još šestoro njegovih saradnika kojim se terete da su zloupotrebama preduzeću "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist višu od milijardu dinara.

Krivično vanpretresno veće suda potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal rešenjem, na koje okrivljeni, kao i njihovi branioci imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu, saopšteno je danas iz suda.

Apelacioni sud će odlučiti o pravosnažnosti optužnice.

Pored Milosavljevića, optužnica tereti vlasnika preduzeća Maksim&co Zorana Šćepanovića, inače i čelnika Fudbalskog kluba Vojvodina, Dušana Protića, Milosavljevićevog pomoćnika, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, Iliju Radosavljevića i Musulina Gorkog.

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije saopštilo navode optužnice.

Nakon hapšenja je, međutim, saopšteni da se oni sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica, odnosno da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co" i državnog zemljišta u građevinskom reonu Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co" su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, saopšteno je tada iz tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track