Darko Lilić pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj prinude za naplatu duga
Foto: Nebojša Mandić

Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu

Darko Lilić pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj prinude za naplatu duga

Crna Hronika -

BEOGRAD - Darko Lilić, sin nekadašnjeg predsednika SRJ Zorana Lilića, pravosnažno je oslobođen optužbi za pokušaj prinude kojom je pokušao da naplati dug od porodičnog poznanika Mihajla Radanovića i njegove supruge 2007. godine.

Apelacioni sud je naime, preinačio prvostepenu presudu kojom je Lilić mlađi bio oslobođen od optužbe i zbog nastupanja apsolutne zastarelosti odbio optužbu protiv njega.

Istom odlukom Apelacioni sud je Mihajla Radanovića pravosnažno zbog nedostatka dokaza oslobodio optužbi za prevaru i Lilića uputio da svoj imovinsko - pravni zahtev ostvaruje u parnici.

Radanović je bio optužen da je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu Lilića, tako što je par dana pre 16. februara 2007. godine zatražio od njega na zajam 12.000 evra, govoreći mu da mu je novac potreban za plaćanje troškova oko zaposlenja, i uveravajući ga da će mu novac vratiti najkasnije do 1. juna 2007. godine.

Kako bi ga uverio u istinitost svojih reči, prema optužnici, Radanović je sa Lilićem zaključio ugovor o zajmu 26. februara koji su overili u sudu, nakon čega mu je Lilić dao novac a Radanović mu je izdao priznanicu.

Međutim, u ugovorenom roku novac mu nije vratio, pribavivši na ovaj način sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 12.000 evra, navidi se unoptužnici.

Lilić je pak u ovom objedinjenom slučaju bio optužen da je "od neutvrđenog datuma u januaru 2007. godine do sredine marta te godine", pokušao pretnjom ubistvom da prinudi Mihaila Radanovića, njegovu suprugu i dete da mu predaju novac u iznosu od 100.000 evra.

Prema optužnici, on ih je u više navrata pozivao telefonom, preteći da će ih pobiti ukoliko mu ne predaju novac koji je njegova majka u više navrata pozajmljivala Radanovićevoj supruzi, a jednom prilikom im je došao na stan i tražeći novac lupao pištoljem na ulazna vrata.

( Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track