VIŠI SUD U NOVOM SADU: Vučkoviću i Perišiću ukupno 29 godina za ubistvo Roganovića
Foto: Privatna Arhiva, MUP Srbije

Presuda

VIŠI SUD U NOVOM SADU: Vučkoviću i Perišiću ukupno 29 godina za ubistvo Roganovića

Crna Hronika -

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu danas je završeno suđenje Milivoju Vučkoviću (21) iz Novog Sada, koji je proglašen krivim za ubistvo vršnjaka Aleksandra Roganovića (21) iz Veternika, a koje se dogodilo 18. septembra 2015.

foto: Privatna Arhiva

Vučković je za ubistvo osuđen na 13 godina i 6 meseci i zbog nedozvoljenog nošenja oružja na 2 godine, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina.

Drugooptuženom Jovanu Perišiću (22) sudilo se u odsustvu, jer je nakon zločina pobegao, i on je proglašen krivim i osuđen na 2 godine zbog nelegalnog nošenja oružja i na 12 godina i 6 meseci za teško ubistvo u pokušaju, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Podsetimo, Vučkovića i Perišića optužni akt, koji je zastupala zamenica višeg javnog tužioca Slobodanka Jovičić, teretio je da su u Veterniku, u Novoj 101, po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Kada je naišao Roganović, Perišić je ispalio hitac, koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga ova dvojica sustigla.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) POGLEDAJTE MUNJEVITU AKCIJU SPECIJALACA NA NBG: Filmsko hapšenje desetorice mladića u restoranu Durmitor

(Kurir.rs/S.S./ Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track