HULIGANI PALE KLUBOVE? Vatra buknula u još jednom lokalu
Foto: Zorana Jevtić

DIM

HULIGANI PALE KLUBOVE? Vatra buknula u još jednom lokalu

Crna Hronika -

Tri beogradska kluba misteriozno su izgorela u poslednjih mesec dana, a istraga treba da pokaže da li je u pitanju slučajnost ili su lokali uništavani s predumišljajem

BEOGRAD - Deo bašte restorana „Nacionalna klasa“ na Novom Beogradu izgoreo je u požaru koji je izbio juče oko četiri sata ujutru.

Ovaj lokal je treći po redu koji je zahvatila vatrena stihija u poslednjih mesec dana, a prethodno su do temelja izgoreli klubovi „Koketa“ i „Red šuz“ na Adi Ciganliji.

Policija je u sva tri slučaja pokrenula istragu koja bi uskoro trebalo da pokaže da li su požari izbijali slučajno ili su podmetani.

Istraga

- Ne isključuje se mogućnost da su sva tri požara podmetnuta, posebno zbog predstojeće letnje sezone. Proverava se da li su vlasnici možda bili žrtve reketaša ili su požari bunuli zbog sukoba navijačkih grupa zbog poslova obezbeđenja - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On napominje da su sukobi zbog obezbeđenja klubova sasvim realan motiv za podmetanje požara, posebno zbog predstojećeg leta.

- Sumnjivo je što su sva tri požara buknula u ranim jutarnjim satima, kada nije bilo gostiju, kao i to što su sva tri lokala letnja, to jest nalaze se u blizini vode - dodaje naš izvor.

foto: Zorana Jevtić

Uzrok poslednjeg požara u „Nacionalnoj klasi“ juče je imao dve verzije. Prema prvoj, vatru su izazvale neispravne instalacije, dok su, prema drugoj, maskirani muškarci bacili Molotovljev koktel u baštu lokala, a prethodno su pretukli radnika obezbeđenja.

Napad ili slučajnost

U restoranu, međutim, tvrde da nema govora o bilo kakvom napadu.

- Nedavno smo radili električne instalacije u tom delu bašte, postoji mogućnost da je došlo do kratkog spoja i da se zapalila tenda. Požar se ubrzo proširio na ostali deo bašte, te je izgorelo nekoliko jastuka koji su bili na stolicama - rekao je jedan od zaposlenih u restoranu za Kurir.

On nije želeo da mu objavljujemo ime, a na pitanje da li je zaista povređen radnik obezbeđenja, odgovorio je:

- Video sam ga jutros, nije prijavio nikakav napad, niti je bio povređen - kazao je on.

Oštećeni

GORELI FRISTAJLERI TILT

U februaru su takođe gorela dva kluba, od kojih je jedan splav „Fristajler“, koji se nalazi na obali Save između Brankovog i Starog mosta. U gotovo isto vreme stradao je i klub „Tilt“, koji se nalazi na suprotnoj obali, kod Beton hale, a na koji je bačena eksplozivna naprava.

Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track