PAO POSLEDNJI KEKIN ČOVEK OD POVERENJA: Ekstremno opasan, uhapšen sa metkom u cevi!
Foto: Stefan Jokić

ORUŽJE

PAO POSLEDNJI KEKIN ČOVEK OD POVERENJA: Ekstremno opasan, uhapšen sa metkom u cevi!

Crna Hronika -

Uhapšeni je navodno bio pripadnik ozloglašenog klana Dejana Stojanovića, a za njim je raspisana potraga jer se nije javio na izdržavanje kazne

BEOGRAD - Ivan Borovčanin (39), član klana Dejana Stojanovića Keke, koji je 2008. godine osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine narkoticima, uhapšen je juče u akciji SBPOK u Beogradu.

Prilikom hapšenja kod sebe je imao pištolj marke „glok 17“, s metkom u cevi i lažna dokumenta, a pokušao je i da pobegne, ali ga je policija u tome sprečila i razoružala.

Borovčanin je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje lažnih dokumenata.

- Sumnja se da je uhapšeni koristio falsifikovane lične isprave, a za njim je bila raspisana i potraga zbog izvršenja kazne zatvora u KPZ Sremska Mitrovica. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navedeno je u saopštenju MUP.

foto: Privatna Arhiva

Kekina kriminalna grupa osnovana je devedesetih, a kako je ranije pisano, uslov da neko uđe u nju bio je da su članovi dosad već izvršili neko ubistvo ili pokušali nekog da ubiju. Članovi grupe nisu prezali ni od silovanja, razbojništava, iznude, ucena, nasilja, krađe automobila i trgovine drogom.

Keka je 2006. godine, nakon ubistva Gorana Mijatovića Mite, vođe „bežanijskog klana“, otišao iz Srbije u Južnu Ameriku, iako se verovalo da iza te likvidacije stoje on i njegova kriminalna organizacija.

Kurir / J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track