NASTAVLJENO SUĐENJE REBRAČI I NJENOJ MAJCI: Evo čime se brane
Foto: Marina Lopičić

Viši sud

NASTAVLJENO SUĐENJE REBRAČI I NJENOJ MAJCI: Evo čime se brane

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje bivšoj manekenki Katarini Rebrači i njenim saradnicama zbog protivpravnog prisvajanja 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke nastavljeno je juče pred Višim sudom izlaganjem odbrane Sandrine Bogunović, Katarinine majke kojoj se takođe sudi u ovom postupku.

Sandrina Bogunović juče je sudu dostavila obimnu dokumentaciju o radu Centra za kreativno domaćinstvo, čiji je osnivač, kao i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji između Centra i Dobrotvornog fonda Katarine Rebrače.

foto: Marina Lopičić

- Želim da pojasnim i dokumentujem poslovanje između Centra za kreativno domaćinstvo i Dobrotvornog fonda Katarine Rebrače, koje je bilo isključivo prodaja robe koja se proizvodila u CZKD, a za tu robu su uredno ispostavljane fakture i otpremnice. Saradnja između CZKD i Katarininog fonda počela je zaključivanjem ugovora 2006. godine - rekla je Katarinina majka, koja je istakla "da je CZKD od poslovanja sa Katrininim fondom imala zaradu od 87.300 dinara za četiri godine, a ne milion i 676.000 dinara kako se to pominje u optužnici".

Bogunović je, takođe, postavila pitanje "na osnovu čega tužilaštvo bazira tvrdnje da je ona sastavljala fiktivnu dokumentaciju za konsalting usluge?"

- Ušli smo u osmu godinu procesa koji se vodi protiv mene bez osnova i bez ikakvih dokaza. Nada mnom se vrši pravno nasilje od strane tužilaštva, a veštačenje je rađeno zlonamerno i tendeciozno. Smatram da bi jedina odluka u skladu sa zakonom bila da se odustane od gonjenja mene, koja sam profesionalno i časno poslovala. Nevina sam - istakla je Sandrina Bogunović.

Inače, osim Rebrače i njene majke, sudi se i Slađani Mironiji i Mirjani Hristić, a optužene su za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Ovaj postupak pokrenut je još 2010, a suđenje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka, kada je zbog promene predsednika sudskog veća vraćeno na početak.

(M.Ivanov/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track