BAKLJE, RAKETE! PUCANJ ME DIGAO IZ SNA: Detalji pucnjave i tuče 200 razularenih navijača u Bloku 63
Foto: Kurir, Ilustracija

Noćni obračun u Novom Beogradu

BAKLJE, RAKETE! PUCANJ ME DIGAO IZ SNA: Detalji pucnjave i tuče 200 razularenih navijača u Bloku 63

Crna Hronika -

BEOGRAD - Oko 200 mladića od 18 do 20 godina potuklo se noćas u Bloku 63 na Novom Beogradu. U incidentu je upucan D.J. (18), a još dvojica mladića su povređeni.

Kako se nezvanično saznaje, posredi je bio obračun navijača Zvezde i Partizana. Kako pričaju očevici, navijači Zvezde došli su iz pravca blokova, u triput većem broju nego što je u tom trenutku bilo Partizanovih navijača “u njihovom kraju”.

- Pucanj me je probudio iz sna. Bila je to opšta tuča. Partizanovi navijači nosili su baklju ili svetlosnu raketu, sa druge strane dolazili su "zvezdaši" iz blokova. Samo što sam zaspala, počela je vika, dreka, galama i pucnjava.

Noćas je bilo kao u Teksasu, strava i užas u pola noći. Sa prozora sam videla mlade momke kako beže sa motkama, razbežali su se i ulazili u okolne zgrade. U jednom trenutku ih je sigurno bilo oko 200, trčali su preko parkića - kaže Dobrila Danilović, takođe stanarka ove zgrade.

Tuča je trajala oko nekih pola sata, a kada su čuli policiju navijači su se razbežali na sve strane, u njihovoj zgradi mladići su sklonili i upucanog D.J. čiji se tragovi krvi i dalje mogu videti od prizemlja zgrade pa sve do prvog sprata, gde je mladić izgubio dosta krvi.

Sve ovo se odigravalo ispred dva stana, a Dragojla Kojić koja živi u jednom od njih čak kaže da momke tada ispred ulaza nije čula.

- Suprug i ja smo gledali televiziju na drugom kraju stana i ništa ispred vrata nismo čuli. U jednom trenutku sam čula pucanj i izašla na prozor i samo ih videla kako beže kada su videli policiju – priča Dragojla.

Kako kaže, momke koji su učestvovali u tuči i pucnjavi nisu joj poznati iz viđenja, ali sigurno neki od njih žive u ovom naselju.

Hitna pomoć prevezla je D.J. u KBC Zemun gde se i dalje bori za život, a u ovu bolnicu prevezeni su i još dva povređena momka.

Na ulazu u ovu zgradu danas je bilo razbijenog stakla, kamenica i krvavih tragova koji svedoče o burnoj noći.

(Kurir.rs/Blic/Miroslava Brkić/Foto: Kurir/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track