SVEDOCI SASLUŠANI PRED SPECIJALNIM SUDOM: Izveštaj o praćenju Ćuruvije autentičan
Foto: Stefan Jokić

Nastavak suđenja za ubistvo novinara Dnevnog telegrafa

SVEDOCI SASLUŠANI PRED SPECIJALNIM SUDOM: Izveštaj o praćenju Ćuruvije autentičan

Crna Hronika -

BEOGRAD - Danas je pred Specijalnim sudom nastavljeno suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije saslušanjem dvojice svedoka - Aleksandra Gaka i Radisava Roskića, koji su bili članovi komisije koja je radila na utvrđivanju autentičnosti i originalnosti izveštaja o praćenju Ćuruvije.

Izveštaj se pojavio u medijima, a komisija je utvrdila da jeste autentičan, ali ne i ko je medijima dao taj izveštaj. Oni su naveli i da su do tog saznanja došli ispitajući radnike DB koji su učestvovali u praćenju Ćuruvije na dan ubistva.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014. godine. Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Kurir.rs/M.Ivanov, Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako radnici Goše rešavaju problem neisplaćenih zarada?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja