SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Svedočio Dragan Kojadinović! Otkrio kuda su pobegle ubice!
Foto: Dragana Udovičić

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Svedočio Dragan Kojadinović! Otkrio kuda su pobegle ubice!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenja optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, svedočenjem direktora Studija B u 1999. Dragana Kojadinovića koji je ukazao na razne i brojne pritiske ondašnje vlasti na nezavisne medije.

foto: Stefan Jokić

On je rekao da su Ćuruvija, kao i njegova redakcija, bili izloženi tim pritiscima i putem izricanja visokih novčanih kazni.

Kojadinović je rekao i da je Studio B prvi objavio da je Ćuruvija ubijen i da je to javio na redakcijski telefon neko od građana.

"Meni je to kroz vrata (u redakciji) preneo neko iz studija i ja sam zvao novinara Vlada Dinića, vlasnika lista Svedok da proveri jer je bio na ulici", rekao je on.

Kojadinović je rekao da je Dinić otišao do Svetogorske ulice i da je tu "zatekao u ulazu telo Ćuruvije u krvi". "To mi je javio i ja sam potom objavio vest", rekao je Kojadinović.

On je rekao da mu je nekog od narednih dana, u razgovoru Dinić rekao, i da je na mestu ubistva zatekao samo dva mala Roma.

"Naveo je da su mu rekli da su oni koji su pucali pobegli u Komercijalnu banku a tada se pričalo da je tu banku koristio DB", rekao je Kojadinović.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014. Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track