ŠOKANTAN PREOKRET: Milun štitio otmičara i ubicu svoje devojke!
Foto: Milica Milovanović

ISTRAGA STRAVIČNOG ZLOČINA

ŠOKANTAN PREOKRET: Milun štitio otmičara i ubicu svoje devojke!

Crna Hronika -

Milun Kostić tereti se da je Miodragu Karaliću, koji je ubio njegovu devojku Gordanu Josifović, pomagao tokom bekstva i da ga nije prijavio policiji iako je bio u prilici

NIŠ - Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Miluna Kostića (53) zbog sumnje da je pomagao svom otmičaru Miodragu Karaliću (60) posle ubistva Kostićeve devojke Gordane Josifović (44).

Milun se tereti da nije prijavio ubicu uprkos tome što ih je tokom bekstva koje je trajalo četiri dana dva puta zaustavila policija, koja mu je čak naplatila kaznu zbog prolaska kroz crveno svetlo.

Pucao joj u glavu

Miodrag Karalić optužen je da je 5. decembra 2016. u Kruševcu oteo bivšu devojku Gordanu i njenog momka Miluna, a zatim je istog dana svirepo ubio u ataru aleksinačkog sela Bradarac.

- Karalić je došao do radnje u Kruševcu, gde je Gordana radila i na parkingu zatekao Miluna. Ušao je u „golf 5“ austrijskih tablica u kojem se Kostić nalazio i uz pretnju pištoljem naterao ga da pozove Gordanu. Milun ga je poslušao, pa je žena ušla u auto ne primetivši Karalića na zadnjem sedištu. Preteći oružjem, naredio je Kostiću da krene.

Odmah je počeo da se svađa s Gordanom zahtevajući da ostavi novog momka, a kada mu se suprotstavila, udario ju je po licu i pucao u nju nanevši joj povredu leve ruke i desne noge - piše u optužnici.

U ataru sela Bradarac Karalić je zahtevao od Miluna da auto odveze u njivu.

- Karalić je tada izvukao Gordanu iz vozila, stavio joj je pištolj na glavu i dva puta pucao- navodi tužilaštvo.

Milunu se na teret stavlja što je od 5. do 9. decembra, kada je uhapšen u Beogradu, pomagao Karaliću da se skriva.

foto: Milica Milovanović

Mogao da ga prijavi

- Kostić je tada imao priliku da otkrije izvršioca ubistva jer ih je zaustavila policija na putu Veliko Gradište - Požarevac i zahtevala da izađe iz kola i otvori prtljažnik, čime se udaljio od Karalića. Na isti način je postupio kada mu je policajac napisao kaznu na Pančevačkom putu. Dok su bili u Beogradu, Kostić je odlazio da kupi cigarete i piće - navodi se u optužnici.

Suđenje Karaliću i Kostiću zakazano je za 5. jul.

Pričao o detaljima otmice

DRŽAO ME JE NA NIŠANU

Milun Kostić je ispričao šta se dešavalo tokom pet dana, koliko ga je Karalić držao kao taoca.

- Karalić me je držao sve vreme na nišanu. Nisam video hranu, samo vodu, jedno vreme držao me je i u gepeku. Čekao sam da mi ispali metak u glavu. Pričao je da će presuditi i sebi i meni - rekao je Kostić, koji je posle drame davao konfuzne izjave.

Kurir / Milica Milovanović

OBRT U ISTRAZI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD ALEKSINCA: I oteti Milun sumnjiv policiji?!

OTETI MILUN PREŽIVEO PAKAO: Držao me u gepeku, pet dana nisam jeo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: "Sin mi je mrtav zbog poruka protiv Vučića!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track