AKCIJA NA BATROVCIMA: Zaplenjena veća količina droge
Foto: MUP Srbije

Ministar MUP obišao granični prelaz Horgoš

AKCIJA NA BATROVCIMA: Zaplenjena veća količina droge

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj u toku akcija zaplene veće količine droge.

Kako je saopštio MUP, Stefanović je tokom razgovora s pripadnicima Uprave granične policije na prelazu Horgoš prema Mađarskoj podsetio da je juče na tom prelazu zaplenjeno 30 kilograma marihuane.

foto: MUP Srbije

"Oni danonoćno rade, kako se ovde ne bi stvarale velike gužve, koje se tek očekuju u julu i avgustu. Na ovom prelazu smo juče imali i zaplenu narkotika, a u ovom trenutku je u toku još jedna akcija granične policije na prelazu Batrovci i u pitanju je veća količina droge. Sve to govori da u graničnoj policiji rade iskusni profesionalci koji znaju svoj posao", rekao je ministar.

On je pohvalio "posvećenost i profesionalizam pripadnika granične policije koji kroz svakodnevni operativni rad štite državnu granicu, sprečavaju ilegalne prelaske i pomažu migrantima, za šta ceo svet Srbiji odaje priznanje".

foto: MUP Srbije

Govoreći o funkcionisanju prelaza Horgoš tokom letnje sezone i merama koje će biti preduzete kako ne bi dolazilo do većih gužvi, Stefanović je najavio da je u toku nabavka novih uniformi, ali i da će se u narednom periodu raditi na nabavci dodatne opreme i tehnike koja će pomoći pripadnicima Uprave granične policije u svakodnevnom radu."Razgovarali smo o onome što su najveći problemi i kako možemo da pomognemo jedinicama granične policije da budu efikasnije i bolje opremljene", rekao je ministar.

On je dodao da će za nekoliko dana, početi akcija pružanja obaveštenja vozačima koji su u tranzitu kroz Srbiju o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima i mogućnostima da na jednostavan i brz način strani državljani, ali i gradjani Srbije, prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, daju žalbe ili pohvale na rad policijaca, kao i da prijave ostala krivična dela koja uoče ili im se dogode u toku putovanja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track