DVOSTRUKO UBISTVO ISPRED SUDA U NIŠU: Saška Ludaka nije spasao ni blindirani auto!
Foto: M.M., Privatna Arhiva

Detalji istrage

DVOSTRUKO UBISTVO ISPRED SUDA U NIŠU: Saška Ludaka nije spasao ni blindirani auto!

Crna Hronika -

Aleksandar Barjaktarević zvani Saško Ludak, koji je ubijen sa Žarkom Savićem, nije uspeo da izbegne smrt, iako je kuću pretvorio u tvrđavu, postavio stražu, elektronski nadzor i kupio specijalno vozilo

NIŠ - Aleksandar Barjaktarević zvani Saško Ludak (35), koji je sa Žarkom Savićem Ćentom (33) ubijen u sačekuši u blizini suda u Nišu, nije uspeo da preživi i pored neviđenih mera obezbeđenja koje je imao.

Kako Kurir saznaje, Saško Ludak je posle prošlogodišnjeg bombaškog napada, u kom je izgubio nogu, pretvorio svoju kuću u tvrđavu, pojačao broj ljudi koji su ga čuvali, postavio je stražarnicu, elektronski nadzor i kupio specijalni automobil i angažovao vozača.

Međutim, ubice koje su u bekstvu iskoristile su trenutak nepažnje i brutalno likvidirale Barjaktarevića, dok je, kako saznajemo, Žarko Savić Ćenta bio slučajna žrtva napada.

Kobna greška

- Aleksandar Barjaktarević je u ponedeljak došao u sud na izricanje završne reči na ponovljenom suđenju za ubistvo u Mokranjčevoj ulici, za koje je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Žarko Savić je u sud došao da bi se video s bratom Markom, koji je na pretres trebalo da dođe iz leskovačkog zatvora, gde izdržava jednogodišnju kaznu zbog krađe. Pošto je suđenje bilo odloženo, Aleksandar i Žarko otišli su u obližnji kafić „Pandora“ - kaže naš izvor i dodaje:

- Nakon što je u avgustu prošle godine ostao bez noge kad mu je ispod „golfa“ u Dušanovoj ulici podmetnuta bomba, Barjaktarević je bio veoma oprezan. On je blindiranim vozilom došao do suda, ali je poslao vozača da sipa gorivo, pa se prošetao do kafića. Ne isključuje se mogućnost da su ubica i muškarac koji ga je dovezao motorom do kafića imali i saučesnika koji je sve vreme pratio ovu dvojicu. Na to upućuje priča očevidaca da su pre ubistva ta dvojica na motoru prošla pored kafića, osmotrila situaciju, a zatim su se vratili i pucali.

On tvrdi da su ubistvo izvršili profesionalci.

- Vozač motora je sigurno iz ovog kraja jer je morao dobro da poznaje grad kako bi brzo umakli. Ubica je profesionalac kojem, s obzirom na hladnokrvnost koju je pokazao, ovo verovatno nije prvi posao - kaže naš sagovornik i dodaje:

Ubica nije iz Srbije

Ne isključuje se mogućnost da je došao iz Bugarske, Bosne ili s Kosova jer su ranije istrage naručenih ubistava pokazale da izvršioci dolaze s ovih područja.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Savić slučajna žrtva

ĆENTA NIJE BIO META

arko Savić zvani Ćenta ostao je mrtav na licu mesta, dok je Barjaktarević ubrzo podlegao povredama u niškoj bolnici.

- Pretpostavljamo da je Ćenta imao nesreću da se nađe ispred Barjaktarevića jer su iz kafića izašli jedan za drugim. Ne isključujemo mogućnost da je Savić pokušao da spreči napadača da puca što ga je koštalo života. Na ovakvu pretpostavku navodi to što Ćenta, za razliku od svog brata Marka, nije dublje zagazio u kriminalne vode. Takođe, ništa ne ukazuje da je neko želeo da ga vidi mrtvog - kažu naši sagovornici iz istrage.

Očevici

UBICA LEVORUK?

Očevici tvrde da su primetili da je ubica držao pištolj u levoj ruci u trenutku kad je skočio na motor, pa je moguće da je levoruk jer je malo verovatno da bi u žurbi prebacivao oružje iz jedne u drugu ruku. Kako saznajemo, ubica je na Bulevaru Nemanjića sišao s motora i nastavio pešice dok se vozač udaljio u nepoznatom pravcu.

Kurir.rs / Milica Milovanović / Foto:M.M., Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track