OTAC POGINUO SPASAVAJUĆI SINA: Igor skočio u vodu da izvuče dete (12), pa umro!
Foto: Cropix

Stravično: Nesreća na Hrvatskom primorju

OTAC POGINUO SPASAVAJUĆI SINA: Igor skočio u vodu da izvuče dete (12), pa umro!

Crna Hronika -

Igor Živanović (40) iz Šimanovaca skočio za dvanaestogodišnjim detetom koje je upalo u vodu, stradao kad su ga veliki talasi bacili o stene, a dečak je lakše povređen

PULA - Igor Živanović (40) iz Šimanovaca podlegao je povredama u bolnici u Puli koje je zadobio dok je spasavao 12-godišnjeg sina koji je upao u more u Gortanovoj uvali u Puli.

Drama se odigrala u četvrtak u 12.20 sati. Dečak je slikao more sa stene i iznenada upao u vodu. Živanović je skočio za svojim detetom i uspeo da ga spase, ali je nekoliko puta grudnim košem udario u stene. Bez svesti je izvučen na obalu, reanimiran i nakon toga je prevezen u pulsku bolnicu. I pored svih napora lekara da ga spasu, hrabri otac juče je izgubio bitku za život.

- Dečak je stajao na steni i slikao more. Zapljusnuo ga je veliki talas i on je upao u vodu. Otac je odmah skočio za njim da ga izvuče, ali ogromni talasi su ih nosili i bacali na stene. I tako duž cele desne obale, sve do plaže u uvali - opisali su jezivu scenu turisti koji su se našli u blizini i dodali da su čuli nesrećnog oca kako iz petnih žila doziva pomoć.

Krici iz vode

Očevici objašnjavaju da je muškarac verovatno iscrpljen od udaraca i vode izgubio svest i da su to videli spasioci Dinko i Andi.

- Oni su utrčali u more, a u pomoć im je priskočilo mnogo ljudi. Muškarac je bio bez svesti, a krupan je, pa ga nije bilo lako izvući na obalu. Kad su ga izvukli na plažu, namestili su ga u bočni položaj. Nije bio pri svesti, ali mu se osetio puls. Iz pluća mu je izlazilo mnogo vode. Ipak, u jednom trenu više nije bilo pulsa - pričaju očevici i dodaju da je ubrzo stigla Hitna pomoć.

Ekipa Hitne pomoći se punih pola sata trudila da vrati muškarca u život i u tome su uspeli. Istovremeno je medicinska pomoć na plaži, pred očima njegove šokirane majke, pružena i dečaku, koji je pretrpeo veliki šok i manje povrede.

foto: Cropix

Bio na odmoru

Dramatična scena odigravala se pred velikim brojem turista, koji se zbog velikih talasa nisu kupali. Kako saznajemo od prijatelja nastradalog Živanovića, on je sa suprugom i sinom otišao na odmor.

- Radio je u fabrici kotlova. Srećan je otišao na odmor. Trebalo je u ponedeljak da se vrati na posao. Ovo je za sve nas šok - rekao nam je jedan od Živanovićevih prijatelja i dodao da je Igor bio izuzetno dobar čovek i dobar roditelj.

Muk u porodici

Zanemeo

Otac Igora Živanovića, s kojim smo juče stupili u kontakt, nije bio u stanju da bilo šta kaže. - Shvatite me, nemam šta da vam kažem - rekao je on.

Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beba upala u kanalizaciju, spasioci bili bespomoćni, a onda je došao klinac sa divovskim srcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja