TROJICA MALIŠANA OSTALI SIROČIĆI: Deca još čekaju mamu da se vrati iz bolnice

UBISTVO ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

TROJICA MALIŠANA OSTALI SIROČIĆI: Deca još čekaju mamu da se vrati iz bolnice

Crna Hronika -

Očajni Porodica Olge Lovrić (39) još nije smogla snage da njenim maloletnim sinovima prizna da im je majka mrtva, kao i otac Milan (47), koji se posle zločina koji je počinio bacio pod voz

BEOGRAD - Sinovi Olge Lovrić (39), koju je suprug Milan (47) ubio u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu udarajući je kamenom po glavi, a potom nekoliko sati kasnije počinio samoubistvo, još uvek ne znaju da su ostali bez voljene majke i oca nasilnika.

Kako nam je objasnio prijatelj blizak porodici, trojicu mališana, jednog od 10, drugog od osam i najmlađeg, trogodišnjeg dečaka, radnici Centra za socijalni rad posetili su kod bake, Olgine mame, koja će biti njihov staratelj.

Raspitivanje

- Deca još uvek ne znaju istinu, veruju da je mama u bolnici, a tata u zatvoru. Pitaju za majku, za oca ne jer su ga se plašili. Verujem da su se smirili kad im je rečeno da je on u zatvoru. Baka će im reći istinu, jer niti može niti želi da je krije od dece, ali verujem da joj treba mnogo snage. S druge strane, treba to deci objasniti na način na koji će najbolje razumeti da bi što manje patili. Najmlađi je najviše bio vezan za mamu i često je pominje - rekao je za Kurir blizak prijatelj Olgine porodice.

S druge strane, kako kaže, one koji su Olgu voleli i poštovali pogodila je izjava Milanove sestre, koja je navela da njen brat nije bio nasilnik.

- Samo da pojasnim. Kaznu zatvora dobio je jer je tada osmogodišnje dete izbacio iz stana u 22 sata u pidžami, zbog četvorke iz engleskog jezika. Dete je uplakano otišlo kod bake, on je sat vremena kasnije došao za njim. Naredio mu je da krene kući, dok se istraumirano dete obuvalo, on ga je dva puta udario u leđa. Monstrum nije čekao da se dete obuje, već ga je tako izbacio iz stana, kod lifta ga je uhvatio za ramena i bacio na pod. Detetu je krenula krv na usta i nos i tako krvavog ga je vodio kući. Nasilje je prijavila baka jer nije mogla to da gleda, a i plašila se da će idiot ubiti dete - objasnio je prijatelj ubijene žene.

Kobni susret

Podsetimo, Lovrić je u sredu oko 15 sati, nakon viđenja sa decom i Olgom u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, izašao napolje, a za njim je krenula nesrećna žena sa trojicom njihovih sinova. Monstrum je sačekao da Olga smesti decu u automobil, a potom je pojurio za njom. Sustigao ju je u pomoćnoj zgradi Centra nekoliko metara niže i kamenom, koji je najverovatnije deo betonskog ivičnjaka, majci troje dece smrskao glavu.

Lovrić je pobegao peške, a automobil koji je brendiran, pripada auto školi „Pravo L“, ostavio je ispred Centra. Postoji sumnja da je dok je policija tragala za njim on sedeo u žbunju svega kilometar daleko, kod železničke stanice na Tošinom bunaru, i planirao samoubistvo.

Jelena Rafailović

Iz straha

POVLAČILA PRIJAVE

Olgina majka ranije nam je objasnila da je njena ćerka skoro sve prijave protiv muža nasilnika povlačila pod pretnjama.

- Ona je živela u strahu koji je teško opisati. Godinu dana pre udaje za Milana, koji joj je u to vreme skoro skidao zvezde s neba, Olga je ostala bez oca. U prvo vreme bilo ju je sramota da o tome priča, a kasnije, kad je prijavljivala, videla je da to nikuda ne vodi. Njegove pretnje su bile sve žešće i češće. Maltretirao ju je i zbog toga što ja ne povlačim prijave protiv njega. Kinjio ju je govoreći da ona nema uticaja na majku, a meni nije padalo na pamet da povučem prijavu. To veče bi možda ubio moje unuče da policija nije stigla na vreme - ispričala nam je majka ubijene Olge.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Muž ubio ženu pred centrom za socijalni rad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja