(VIDEO) TEŠKA NESREĆA KOD SUBOTICE: Prevrnuo se autobus pun dece, poginuo vozač
Foto: Printscreen/Facebook

Intervenisalo više ekipa Hitne pomoći

(VIDEO) TEŠKA NESREĆA KOD SUBOTICE: Prevrnuo se autobus pun dece, poginuo vozač

Crna Hronika -

SUBOTICA - Autobus poljskih registarskih oznaka, koji je prevozio decu, sleteo je s puta i prevrnuo se na putu Subotica - Novi Sad jutros oko 9:40 sati, u Feketiću, kod Malog Iđoša. Poginuo je vozač autobusa, a povređeno je 25 putnika.

1 / 5 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vozač poljskog autobusa je poginuo, a u Opštoj bolnici u Vrbasu zbrinuto je 14 Poljaka. Portparol bolnice Slavica Otović rekla je da je tih 14 putnika lakše povređeno i da će u bolnici biti zadržani 24 sata. Ona je rekla da su iz Vrbasa u Novi Sad prevezena tri teško povređena putnika - dvoje odraslih i jedno dete.

Naime, U Klinički centar Vojvodine primljena su dva muškarca nastradala u nesreći na auto-putu kada se poljski autobus sa turistima prevrnuo, od kojih je jedan u kritičnom stanju, izjavio je načelnik urgentne hirurgije Dragan Nikolić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U Novom Sadu u Institutu za zdravstvenu zaštitu zbrinuto je i jedno teško povređeno dete čija je operacija u toku zbog povreda skočnog zgloba, mekog tkiva i krvnih sudova, izjavio je porparol Insituta Dušan Vuković.

Načelnik KCS naveo je da je muškarac sa teškim telesnim povredama srednje dobi hitno operisan, da je njegovo stanje kritično i da za sada nema preciznih prognoza o ishodu lečenja. "Mladji muškarac čeka da takodje bude operisan, po završetku kompletne dijagnostika, ali njegovo stanje nije kritično", kazao je Nikolić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na mesto nesreće odmah je upućeno više vozila sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, kao i više ekipa Hitne pomoći. U autobusu, koji je iz Grčke išao u Poljsku, bilo je 50 putnika i tri vozača, od čega 27 dece starosti od 13 do 16 godina.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ne zna se uzrok prevrtanja autobusa kojim su se poljski turisti vraćali sa mora iz Grčke. Poljska agencija navodi da bi uzrok nesreće mogli da budu razbacani oštri predmeti na putu, koji su autobusu, starom dve godine, probušili gumu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll/Foto: Printscreen/Facebook)

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track