(VIDEO) DO SADA NEOBJAVLJEN SNIMAK: Pogledajte trenutak iz kluba kada je izbila tuča na Zakintosu
Foto: Printscreen Youtube

(VIDEO) DO SADA NEOBJAVLJEN SNIMAK: Pogledajte trenutak iz kluba kada je izbila tuča na Zakintosu

Crna Hronika -

Grčki mediji objavili su danas još jedan snimak iz kluba na Zakintosu koji u kome je izbila kobna tuča u kojoj je nastradao Amerikanac Bakari Henderson.

Na snimku se vidi trenutak kada je došlo do incidenta, što se vidi u drugom delu kluba, kod šanka.

Odmah posle incidenta uhapšeno je sedmoro, od kojih je šestoro Srba, a juče još dvoje.

Međutim, porodice uhapšenih mladića tvrde da tamošnje vlasti nisu uhapsile dvojicu odgovornih za ubistvo Bakrija Hendersona (22), te da zbog toga hoće da žrtvuju njihovu decu.

foto: EPA

Video sam sina u pritvoru, kune se da ništa nije zgrešio. Sva deca su uplašena i ne žele da odgovaraju za nešto za šta nisu kriva.

Ne mogu da nađu dvojicu napadača koji su direktno odgovorni za ubistvo Amerikanca, pa sad sve pokušavaju da svale na našu decu, koja i nisu učestvovala u tuči, neki od njih su pokušavali da odbrane napadnutog Amerikanca.

foto: Privatna Arhiva

Ovim rečima počinje razgovor Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18), jednog od srpskih mladića uhapšenih na ostrvu Zakintos u Grčkoj. Naime, Miloš, kao i Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22) uhapšeni su pre nekoliko dana zbog sumnje da su u tuči ubili američkog studenta Bakrija Hendersona (22).

- Te večeri moj sin i njegov drug Nemanja bili su s devojkama u klubu. On mi je ispričao da je u jednom trenutku nastala opšta tuča, koju su započeli dvojica mladića sa ubijenim Amerikancem zbog selfija s konobaricom. Nije se znalo ko koga tuče, videli su tog američkog studenta na zemlji, bila mu je krvava glava, a dvojica još uvek nepoznatih mladića bukvalno su skakali po njemu, šutirali mu glavu kao fudbalsku loptu. Bio je tu još jedan Grk i ovaj Bosanac, oni su uhapšeni. Miloš i Nemanja su hteli da pomognu tom jadnom mladiću - objašnjava Ilić.

Solistiknja Narodnog pozorišta pomaže porodici

Ljubica Vraneš, solistikinja Narodnog pozorišta, jedna je od prvih koja se našla porodici Miloša Ilića, koji je uhapšen zbog incidenta na Zakintosu. Ona je u razgovoru za Kurir potvrdila da je čim je čula šta se dogodilo, preko prijatelja pokušala da pronađe dobrog advokata za Miloša.

- Kontaktirao me je prijatelj, Branko Ilić, otac Miloša Ilića, koji je u pritvoru na Zakintosu. Brzo sam reagovala i na preporuku došla do gospođe Zore Dobričanin Nikodinović. Ona u prvom momentu nije znala o čemu se radi, zamolila sam je da pročita u medijima, i pošto je to učinila, povezala sam je sa gospodinom Brankom - kaže Ljubica Vraneš. Ona napominje da su porodica i prijatelji zaista zahvalni advokatu, jer im je prva pomogla i angažovala se u situaciji koja je u tom momentu delovala bezizlazno.

- Čim sam je pozvala i čula njen glas, znala sam da je žena spremna da da sve od sebe kako bi pomogla - dodaje ona i navodi da je situacija za porodicu izuzetno teška jer je Miloš pritvoten u stranoj zemlji, čije zakone ne poznaju. Ona napominje i da želi da otkloni zabunu koja je dovela do zlonamernih komentara i dodaje da advokat Dobričanin Nikodinović nije kontaktrala sama porodicu, već je porodica na preporuku došla do nje. Zora Dobičanin kratko je za Kurir potvrdila navode Ljubice Vraneš i dodala da je izuzetno zadovoljna zbog toga što su se u slučaj uključili svi nadležni organi Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja