NOVI DETALJI POZADINE ZLOČINA U RAKOVICI: Otac-ubica nije viđao dete u kontrolisanim uslovima, evo zbog čega
Foto: Dragana Udovičić

Dan posle stravičnog dvostrukog ubistva

NOVI DETALJI POZADINE ZLOČINA U RAKOVICI: Otac-ubica nije viđao dete u kontrolisanim uslovima, evo zbog čega

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ubica žene i četvorogodišnjeg deteta u Rakovici Marko Nikolić, nije dete viđao u "kontrolisanim uslovima" kako su juče izvestili mediji, jer je odluka o restrikitivnim uslovima viđanja iz 2013. izmenjena 2015. godine, od kada je otac dete viđao svake srede po sedam sati.

foto: Dragana Udovičić

Odluka je izmenjena u skladu sa mišljenjem Centra za socijalni rad u Rakovici koji je zaključio da je u interesu deteta da ne viđa oca u tako restriktivnim uslovima.

Važeća privremena mera Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda od 13. oktobra 2015, ne predviđa viđanje oca sa detetom u kontrolisanim uslovima, rekla je danas portparol tog suda Irina Kovačević.

Privremenom merom iz 2015. promenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima, dodala je Kovačević.

foto: Printscreeen Facebook

Prema važećoj meri, koja je bila na snazi i juče, kada je Nikolić počinio monstruozan zločin, bio je određen model viđanja prema kojem svake srede od 8.30 preuzima dete iz obraništa "Kanarinac" i vraća ga istog dana u 15.30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici. Upravo tu, ispred Centra pred povraćaj deteta, dogodio se zločin, oko 15.15 sati.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Ida Nikitović rekla je da sud donosi odluku o "održavanja ličnih odnosa roditelja sa detetom" na osnovu mišljenja Centra za socijalni rad odnosno nalaza i mišljenja veštaka, ako je ono određeno.

foto: Dragana Udovičić

Što se tiče viđanja u kontrolisanim uslovima, Nikitović kaže da ih sud određuje, kada Centar proceni da postoji konflikt između roditelja ili se pak sumnja u podobnost drugog roditelja.

To, kako je navela znači, da se viđanje tog roditelja i deteta odvija u prisustvu stručnog radnika Centra za socijalni rad, kako bi se pratio odnos roditelja sa detetom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tuga i bol u Majinom domu, sestra u neverici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track