Najnovije vesti

MAJINI VAPAJI KOJE JE POLICIJA IGNORISALA: Molim vas da me zaštitite, ubiće mene i moju porodicu!
Foto: Printscreen Facebook

NEKO ZA OVO MORA DA ODGOVARA

MAJINI VAPAJI KOJE JE POLICIJA IGNORISALA: Molim vas da me zaštitite, ubiće mene i moju porodicu!

Crna Hronika

"On je detetu upućivao poruke 22. februara 2017. godine rečima ‘nikada nećeš videti mamu‘. One me jako zastrašuju i brinu, kao i moju porodicu. Mi živimo u konstantnom strahu, a svi se oglušuju: policija, CZSR Rakovica. Molim vas da hitno preduzmete korake radi zaštite moje dece i moje porodice jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već i život mojih najbližih", upućivala je Maja poruke nadlženim na koje niko nije reagovao.

foto: Damir Dervišagić

Ovo je samo deo potresnih reči i vapaja koje je pisala Maja Đorđević (38) godinama pre smrti dok je mučki trpela torturu monstruma Marka Nikolića (43), koji ju je u sredu posle podne izbo nožem dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio.

Živimo u konstantnom strahu

„On je detetu upućivao poruke 22. februara 2017. godine rečima ‘nikada nećeš videti mamu‘. One me jako zastrašuju i brinu, kao i moju porodicu. Mi živimo u konstantnom strahu, a svi se oglušuju: policija, CZSR Rakovica. Molim vas da hitno preduzmete korake radi zaštite moje dece i moje porodice jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već i život mojih najbližih“, molila je Maja za pomoć.

foto: Privatna Arhiva

Među njima je i podnesak dat Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu od 1. juna 2016. godine, koji je Maja ručno napisala.

„Nisam imala nameru da onemogućavam ocu da viđa dete. Svesna sam uloge oca. Postojali su razlozi za nedolazak deteta. Sve vreme pokušavam da zaštitim dete. Njemu treba stručna pomoć za suzbijanje agresije jer njegova agresija i incidentno ponašanje se ne smanjuju“, upozoravala je ona.

Život u strahu bio je njena svakodnevica, a Maja je poslednji put protiv monstruma koji ju je ubio podnela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužilaštvu, i to 8. marta ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u porodici.

foto: Damir Dervišagić

"Nikolić Marko presretao je mene i moju sestru Branislavu Katanić na ulici ispred Vojnomedicinske akademije (3. 1. 2017) i moju sestru udario u rame i uneo jo se u lice rečima - ‘J... ti mamicu ja‘. To smo odmah prijavile SUP-u Savski venac, što se može proveriti. I naglašavam, to nije jedina situacija“, stoji u Majinoj prijavi.

Prijavljivala policiji da je prati, niko nije reagovao

Ona ističe da je od septembra 2016. pa do kraja novembra 2016. prijavljivala policiji na broj 192, kao i policiji Rakovica, uhođenje i praćenje muža nasilnika.

„Pratio nas je od CZSR Rakovica, gde preuzimam dete, pa do kuće u kojoj živim. U konstantnom sam strahu za bezbednost Mihaila (4), kao i starijeg Stefana (14)“, pisala je nesrećna žena.

foto: Privatna Arhiva

Ona je navela da ju je policijska stanica Rakovica putem telefona smirivala kad god bi ih pozvala, ne izlazivši na teren.

„Ispostavilo se da zbog stare centrale nema mojih poziva zabeleženih. Želim da vas obavestim da ću dostaviti listing svojih poziva upućenih policiji, radi evidencije i validnosti mog iskaza“, navela je ona.

Pretio prvom mužu da će ih sve ubiti

Nesrećna žena pokušavala je na sve načine da ukaže na strah koji joj je pojava Nikolića ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

Očajna sestra... Branislava Katanić, foto: Zorana Jevtić

„On je u protekla dva do tri meseca čekao, pozivao i slao poruke skrivenih pretnji mom prvom suprugu uznemiravajući ga i govoreći ‘pobiću ih sve kad im dođem‘, kao i ‘ubiću je‘, ‘neka pripazi šta radi‘...“, u strahu je još tada bila Maja.

Takođe, prema njenim rečima, Nikolić je uhodio i njenog budućeg zeta Aleksandra Josipovića, šunjajući mu se oko kuće i posmatrajući dešavanja u njoj.

(Kurir.rs/Blic/B.B.-S.T.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...