POJAVIO SE NOVI SVEDOK TUČE NA ZAKINTOSU: Srbin koji je bio u društvu Amerikanaca ispričao šta se desilo! Henderson ubijen sa 19 udaraca, krv mu curila iz očiju
Foto: Youtube Printscreen

svedočenje baca novo svetlo na slučaj

POJAVIO SE NOVI SVEDOK TUČE NA ZAKINTOSU: Srbin koji je bio u društvu Amerikanaca ispričao šta se desilo! Henderson ubijen sa 19 udaraca, krv mu curila iz očiju

Crna Hronika -

Bakari Henderson, američki student koji je 7. jula preminuo na Zakintosu u napadu je zadobio 19 udaraca, od kojih većinu u vrat, a povredama je podlegao već posle drugog ili trećeg udarca, objavio je grčki portal Iefimerida.

U istrazi ubistva Hendersona, zbog čega su petorica Srba zadržana u pritvoru pojavio se novi svedok, i to srpski državljanin (21) koji je kobnog jutra bio u provodu u klubu "Barcode" sa Hendersonom i njegovim prijateljima iz Amerike.

Grčki mediji objavili su danas izjavu ovog neimenovanog Srbina, koji je izjavio da je 7. jula oko 2.30 sati sa društvom otišao u bar.

foto: Jutjub Printskrin

- Tamo sam sreo trojicu Amerikanaca, sedeli smo zajedno, popio sam piće. Oko 3 sata ujutru sam ispustio čašu na pod i savio sam se da je podignem. Kada sam se podigao, video sam momka srpske nacionalnosti kako udara mladića iz mog društva, Amerikanca, a koji mu je zatim uzvratio tako što ga je udario flašom koju je držao u ruci. Udario je Srbina u glavu. Zatim sam izašao ispred bara, sa trojicom Amerikanaca. Sa nama je bilo i 30-tak Srba, koji su pojurili Hendersona - navode grčki mediji izjavu Srbina, svedoka ubistva.

foto: Jutjub Printskrin

U policiji, na saslušanju on je izjavio da je zatim video Amerikaca kako trči, beži i gomilu Srba koji su ga pojurili.

- Nisam uspeo da potrčim za njima jer su me sprečili u pokušaju da ih zaustavim. Pet minuta kasnije sam uspeo da dođem do mesta na koje su otrčali. Video sam Hendersona na pločniku, bio je bez svesti, krv mu je curila iz očiju. Jedan od njegovih prijatelja iz Amerike je pokušavao da mu pruži prvu pomoć - ispričao je ovaj mladić.

foto: Jutjub Printskrin

Odgovarajući na pitanja policajaca, ovaj svedok ponovio je da je prvo video Srbina koji udara Bakarija, ali da se ne zna zašto "jer su svi bili pijani i da sve se desilo u sekundi".

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track