PRESUDA U NIŠU: Nikola Tošić dobio još dve godine zatvora jer je ostavio devojku da umre
Foto: Milica Milovanović

ŠEST GODINA I TRI MESECA ZA NESREĆU

PRESUDA U NIŠU: Nikola Tošić dobio još dve godine zatvora jer je ostavio devojku da umre

Crna Hronika -

Apelacioni sud preinačio je odluku Višeg suda kojom je Tošić zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara i zamenio je kaznom zatvora od dve godine

NIŠ - Nišlija Nikola Tošić (25), koji je 22. jula 2015. izazvao udes u kom je poginula hrvatska državljanka Vanja Janković (18), provešće iza rešetaka šest godina i tri meseca.

Naime, Apelacioni sud preinačio je odluku Višeg suda kojom je Tošić zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara i zamenio je kaznom zatvora od dve godine. Prethodno je Tošić pravosnažno osuđen na četiri i po godine zbog izazivanja nesreće.

Devojka je bila suvozač na motociklu kojim je u alkoholisanom stanju upravljao Tošić kada je udario u ivičnjak nadvožnjaka. Vanja je preletela ogradu i pala s visine od oko osam metara, usled čega je zadobila smrtonosne povrede, a Tošić je pobegao ne spomenuvši da je tinejdžerka bila s njim.

Postupajući po žalbi Višeg tužilaštva na izricanje novčane kazne, Apelacioni sud je ustanovio da ima osnova za zatvorsku osudu jer je Tošić postupao sa direktnim umišljajem. Naime, optuženi je pozvao telefonom majku i prijatelje i zatražio pomoć, prećutavši da je imao saputnicu na motoru, a to nije rekao ni po dolasku u bolnicu. S obzirom na to da je bio u stanju da za sebe traži pomoć, mogao je da to uradi i za oštećenu, naveo je Apelacioni sud.

Kurir / M. M.

Foto: Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja