KNELETOV OTAC OTKRIVA DETALJE O UBISTVU: Kobnog dana napadača je pustio u sobu, a ova poruka nikada nije dešifrovana!
Foto: Printscreen

ZASTAREO SLUČAJ

KNELETOV OTAC OTKRIVA DETALJE O UBISTVU: Kobnog dana napadača je pustio u sobu, a ova poruka nikada nije dešifrovana!

Crna Hronika -

Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta ostaće zauvek nerasvetljeno nakon što je pre tri meseca proglašeno zastarelim slučajem. Svi spisi i dokazni materijal spaljeni su, a ovo je najteže palo njegovom ocu, Dušanu Kneževiću, zvanom Buca Al Kapone.

Kako naš izvor kaže, stariji Knežević je loše podnosio ceo sudski postupak koji je trajao više od 25 godina.

Nijednog trenutka mu nije bilo jasno kako je moguće da su kamere u hotelu "otkazale i da su nestale trake sa zapisima svih ulazaka u hotel".

Podsećamo i da je Dušan Knežević posle smrti sina tvrdio da je za to ubistvo urađena i generalna proba.

"Giški, Belom i mom sinu pretili su mnogo pre likvidacije. Deset dana pre ubistva imali su i generalnu probu, kada su im specijalci upali u sobu u "Hajatu" i naterali ih da legnu sa rukama na podu. Potom su im objasnili da proveravaju alarmne uređaje, ali sam siguran da su zapravo proveravali kako će Knele reagovati pred policijom", rekao je tada Knežević.

Knežević je ubijen 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela "Hajat" na Novom Beogradu. Tvorac čuvene dizel - generacije žestokih momaka ležao je na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka "broj 1".

Ova poruka do danas nije dešifrovana.

"Jedan moj prijatelj iz SUP rekao mi je da je kobne večeri preko policijske "motorole" preneta poruka: "Knele ide sam", dodao je Dušan Knežević posle ubistva.

Oni koji su bili bliski Kneletu, tvrdili su da nikada nije olako otvarao vrata hotelske sobe. Ipak, kobnog dana napadača je pustio u sobu, pa se pretpostavlja da iza zločina stoji neko koga je dobro poznavao i u koga je imao poverenja.

"Darko Stanojević je kobne noći bio u hotelu "Hajat". Pokušavao sam da dođem do njega kasnije, da saznam šta se te večeri dešavalo, ali je i on ubijen u Nemačkoj", rekao je Knežević.

O Kneletovom ocu se pričalo da je pripadnik stare garde koja je sve rešavala na fer način. Nadimak je dobio jer je stalno išao u bioskop kako bi gledao gangsterske filmove i obožavao je Al Kaponea.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track