UBIJEN OTAC VOĐE KAVAČKOG KLANA: Niko Roganović likvidiran u sačekuši
Foto: Privatna Arhiva, Vijesti

NASTAVAK KRAVAVIH OBRAČUNA CRNOGORSKE MAFIJE

UBIJEN OTAC VOĐE KAVAČKOG KLANA: Niko Roganović likvidiran u sačekuši

Crna Hronika -

Niko Roganović, otac Duška Roganovića, koji je nedavno u eksploziji ostao bez obe noge, izrešetan je ispred kuće u naselju Dubrava u Herceg Novom

HERCEG NOVI - Niko Roganović (66), otac jednog od vođa „kavačkog klana“ Duška Roganovića, koji je u podmetnutoj eksploziji 25. aprila ove godine ostao bez obe noge, nova je žrtva rata dva zavađena crnogorska klana, sumnjaju istražitelji iz susedne države.

Prema prvim informacijama iz istrage, Roganoviću su oko 1.20 posle ponoći ispred kućnog praga u naselju Dubrava u Herceg Novom prišla tri napadača, od kojih su pucala najmanje dva.

- Prišli su automobilu u kojem je bio i u njegovom pravcu ispalili više hitaca - naveli su izvori iz istrage. Napadači i njihovi saučesnici, kako se sumnja, pratili su ga dok se vraćao iz lokala koji drži u Herceg Novom i hice ispalili kada je parkirao automobil.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni je nedavno primetio nepoznate osobe koje su pokušale da ga napadnu i o tome obavestio policiju, koja je uzela i snimke sigurnosnih kamera.

- Najverovatnije je motiv likvidacije rat „kavačkog“ i „škaljarskog klana“ koji je već odneo veliki broj žrtava. U podzemlju se govori da zaraćeni ne biraju žrtve kako bi se svetili i da kolaju priče da „glava oca suparnika najviše vredi“ - otkriva izvor upućen u istragu.

Sin prijatelj sa Mutavim

Napad na Roganovićevog sina Duška, podsetimo, još uvek nije rasvetljen. Bez obe noge ostao je kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov automobil i on je nedavno, uz ogromne mere obezbeđenja, prebačen na dalje lečenje u Beograd, a potom u inostranstvo. Kako su crnogorski mediji pisali posle pokušaja njegovog ubistva, Roganović mlađi bio je prijatelj ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, kao i Veljka Belivuka (32), zvanog Velja Nevolja, koji je u pritvoru zbog sumnje da je 30. januara u centru Beograda ubio Vlastimira Miloševića.

- Ubistvo oca Duška Roganovića, kako se sumnja, nastavak je obračuna „kavačkog“ i „škaljarskog klana‘. Duško je 2014. bio osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda, a posle izlaska iz zatvora 27. januara prošle godine često je boravio u Beogradu. Navodno je prijatelj s Belivukom, a nije tajna ni da je bio prijatelj pokojnog Saleta Mutavog - pisali su mediji.

Osujećena likvidacija

Gotovo u isto vreme kada su nepoznati napadači pokušali da ga ubiju u Herceg Novom, u Beogradu je uhapšen njegov brat od strica Vladimir Roganović zbog falsifikovanja dokumenata. Prema pisanju medija, istražitelji su došli do informacija da je „kavački klan“, u kom su braća Roganović, pripremao likvidaciju u Beogradu i da su upravo Roganovići imali ulogu u tome. Kako se sumnjalo, „škaljarci“ su to saznali i preduhitrili ih tako što su pokušali da ubiju Duška.

anter

Rat klanova

PODELILI SE ZBOG 300 KG KOKAINA

Dva najjača kriminalna klana s kojima pokušavaju da se izbore srpska i crnogorska policija, „kavački“ i „škaljarski klan“, poreklom su iz Crne Gore. To je u početku bila jedna kriminalna grupa, sve do 2013, kada je u Valensiji u Španiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega se grupa podelila. Rat dva klana se iz Kotora proširio i na Beograd i Novi Sad, a navodno za likvidacije oba koriste napadače iz Bosne i Hercegovine. Do sada je u obračunu dve kriminalne grupe stradalo najmanje osmoro pripadnika, a četvorica su teško ranjena.

Niko Roganović pre smrti za Kurir

MOJ SIN NIJE AL KAPONE

Niko Roganović je u aprilu telefonom kontaktirao sa redakcijom Kurira kako bi demantovao pisanje crnogorske štampe da njegov sin ima veze sa Aleksandrom Stankovićem i Veljkom Belivukom, ali i s kriminalom.

- Dosadilo mi je više da čitam kako je moj sin kriminalac. Zamolio bih medije da od njega ne prave Al Kaponea. On jeste bio u zatvoru, uradio je šta je uradio i odležao je svoju kaznu. Otkako je izašao iz zatvora, potpuno se povukao i vodio miran život - rekao je Niko.

Roganović je svojevremeno bio hapšen zbog sumnje da je sinu Dušku i bratancu Vladi pomogao da se sakriju posle ubistva Marka Vesnića, a takođe je sumnjičen i za šverc 11 tona cigareta.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Vijesti, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Kako naprednjaci planiraju da pokradu izbore u Beogradu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja