(VIDEO) TEŠKA NESREĆA U GRČKOJ: Porodica iz Srbije povređena u eksploziji na Halkidikiju
Foto: Printskrin/Facebook, Omorfa Taxidia

Srpski turisti doživeli nesreću u kampu u Grčkoj

(VIDEO) TEŠKA NESREĆA U GRČKOJ: Porodica iz Srbije povređena u eksploziji na Halkidikiju

Crna Hronika -

HALKIDIKI - Tri člana šestočlane srpske porodice povređena su u subotu oko 16 sati u eksploziji plinske boce u kampu u grčkom letovalištu.

Nesreća se dogodila u delu za kampere na jednoj plaži na Sitoniji, na poluostrvu Halkidiki, a snažna eksplozija odjeknula je čitavim kampom i uzbunila sve korisnike.

Kako su za naš list kazali u konzulatu Srbije u Solunu, prilikom eksplozije povrede su zadobili muškarac i njegova supruga, kao i njihov sin, koji je dobio opekotine, dok je preostalo troje dece, srećom, prošlo bez posledica.

- Povređeni su roditelji i jedno dete, koje je imalo hiruršku intervenciju, dok su ostali sanirani i oporavljaju se - potvrdili su u konzulatu.

Prema pisanju grčkih medija, eksplozija je izazvala požar, koji su ubrzo proširio na nisko rastinje i kampersku opremu, preteći da se proširi i ugrozi veći broj korisnika. Međutim, zahvaljujući prisebnosti drugih kampera, požar je ubrzo lokalizovan, čime je sprečena veća nesreća.

- Nakon eksplozije vatra je obuhvatila kamp-prikolicu, ali i deo rastinja koje je bilo u blizini. Srećom, ljudi koji su se tu zatekli ubrzo su ugasili požar svojim protivpožarnim aparatima, te nije bilo potrebe da vatrogasci reaguju - pišu mediji.

J. R. - J. I. - A. S. B.

Solun

KONZUL OBIŠAO POVREĐENE

U konzulatu Srbije u Solunu za Kurir je sinoc potvrđeno da je povređene državljane Srbije obišao konzul Siniša Pavić sa saradnicima i da se naši građani nalaze van životne opasnosti.

- Prvi medicinski tretman je završen i prošao je dobro, svi povređeni su stabilno i nisu životno ugroženi. U stalnom smo kontaktu sa lekarima, policijom i sa našim povređenim ljudima. Pratimo situaciju i očekujemo njihov uspešan i brz oporavak, kao i skori povratak u Srbiju - kazali su u konzulatu.

KONZULAT BEZ INFORMACIJA

Reporteri Kurira su kontaktirali i sa konzulatom Srbije u Solunu, ali zaposleni tamo nisu imali gotovo nikakve informacije o nesreći koja je zadesila naše turiste.

- Još nemamo zvanične informacije o tome koliko je naših državljana povređeno, kao i u kakvom su stanju, jer niko od zvaničnika nije kontaktirao sa nama. Očekujemo da će nam bolnica do kraja dana poslati obaveštenje - rečeno je Kuriru u konzulatu u Solunu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI Zemlja propada, Srbija će pod Vučićem završiti u ambisu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track