ZAPLENJENO 113.400 PAKLICA: Uhapšeno 4 u akcijama u Novom Sadu i Pazaru
Foto: MUP Srbije

ZAPLENJENO 113.400 PAKLICA: Uhapšeno 4 u akcijama u Novom Sadu i Pazaru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u dve akcije na teritorijama Novog Sada i Novog Pazara zaplenili su 113.400 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na više od 17 miliona dinara, uhapsili četiri osobe i podneli krivičnu prijavu protiv maloletnika, saopštio je danas MUP.

foto: MUP Srbije

Policija je pretresom garaže M. V. (70) u Novom Sadu otkrila 90.400 paklica cigareta "sani slims" bez akciznih markica, ukupne vrednosti 14.464.000 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru pronašli su oko 23.000 paklica cigareta ašima i marble bez potrebne prateće dokumentacije, ukupne vrednosti oko 2.800.000 dinara.

foto: MUP Srbije

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole "fijata", koji je imao falsifikovane registarske oznake, i u kom su se nalazili R. M. (29) i 17.godišnjak iz Novog Pazara.

Prilikom pokušaja policije da zaustavi vozilo u mestu Dubinje u opštini Sjenica, R. M. je pokušao da pobegne.

Postoji osnov sumnje da su E. M. (32) iz Novog Pazara i G. M. (41) iz Sopota u vozilu "reno" išli ispred "fijata", kako bi R. M. dojavili ukoliko naiđu na policiju.

foto: MUP Srbije

Po nalogu nadležnog tužilaštva, R. M, E. M. i G. M. određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina, a R. M. i falsifikovanje isprave i ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Policija je protiv maloletnika podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvol?ena trgovina, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pljačka!? Roditelji evo koliko će vam trebati para za školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja