Najnovije vesti

SVI OČEVI SRPSKIH MAFIJAŠA: Sinovi su im bili na čelu BG mafije, neki su slika i prilika ćalaca, drugi totalna suprotnost!
Foto: Aleksandar Jovanović, Profimedia, Instagram

Iver i klada

SVI OČEVI SRPSKIH MAFIJAŠA: Sinovi su im bili na čelu BG mafije, neki su slika i prilika ćalaca, drugi totalna suprotnost!

Crna Hronika
00:08h

Mnogo toga je u genima...

Oni su bili "opaki momci" beogradskog asfalta, a zanimljivo je da ima onih koj su krenuli stopama svojih očeva, dok su drugi izabrali sasvim drugi put.

Ko su bili očevi srpskih mafijaša?

SRBOLJUB GOLUBOVIĆ Kristijan je svog oca, Srboljuba, video tek sa sedam godina. - Prvi put sam sreo svog oca u nekom od prvih razreda osnovne škole, nakon njegovog spektakularnog bekstva iz tada najčuvanijeg zatvora u Nemačkoj u Minhenu. Klinac koji je odrastao bez oca, za kim je žudeo svaki dan u svom kratkom životu, stvara potajno u sebi heroja u vidu svog jakog tate, koji je bio predmet mog prosuđivanja i ideologije na krajnje ekstreman način - rekao je jednom prilikom Kristijan.

foto: Nebojša Mandić

Zanimljivo je i da je Kristijan tvrdio da je začet istog jutra kada je njegov otac odveden na doživotnu robiju. Kristijan je inače slabo govorio o svom ocu u javnosti. No, barem je jasno da u ovom slučaju "iver zaista nije pao daleko od klade".

foto: Privatna Arhiva

ŠIME MAGAŠ

Još jedan opasni momak koji je rastao bez oca je i čuveni Ljuba Zemunac. Njegov otac, rodom iz Zadra, Šime Magaš, napustio je njega i njegovu majku još dok je Ljuba imao 6 godina. DUŠAN KNEŽEVIĆ Kod Kneleta je bio onaj pravi slučaj "kakav otac, takav sin". Kneletov otac, Dušan Knežević zvani Buca Al Kapone, pripadnik je stare garde koja je sve rešavala na fer način. Nadimak je dobio tako jer je stalno išao u bioskop kako bi gledao gangsterske filmove, obožavao je Al Kaponea. Stariji Knežević je loše podnosio ceo sudski postupak o ubistvu čuvenog Kneleta koji je trajao više od 25 godina. Nijednog trenutka mu nije bilo jasno kako je moguće da su kamere u hotelu "otkazale i da su nestale trake sa zapisima svih ulazaka u hotel".

foto: Facebook

Dušan Knežević je posle smrti sina tvrdio da je za to ubistvo urađena i generalna proba, preneli su mediji.

MILAN ULEMEK Otac čuvenog Legiji bio je podoficir JNA, i zvao se Milan. Zanimljivo je da Legija jedno vreme nije nosio prezime svog oca, već suprugino, Luković.

foto: Profimedia

Otac mu je umro 40 dana pre predaje i Legija zbog begstva od policije nije bio na njegovoj sahrani. Naime, Legijin otac Milan Ulemek je bio teško bolestan i nalazio se u Aranđelovcu. Bolovao je od tumora na mozgu. Imao je 78 godina, bio je šlogiran i zato mu je bila neophodna nega. ČUMETOV OTAC Ljubiša Buha je rođen 17. septembra 1964. godine u Surčinu. Od starijeg brata Novaka nasledio je nadimak i sklonost opasnom životu, a od oca posao na Beogradskom aerodromu, gde je radio kao autolimar.

foto: Nebojša Mandić

Zanimljiva je i jedna anegdota o njegovom ocu: U legendu je ušla priča kako se Čume krajem osamdesetih survao u jarak u Bosni vozeći ukradeni golf i teško povredio nogu. Lekari u tuzlanskoj bolnici već su se spremili da mu je amputiraju, ali su Buhini ortaci iz Surčina, u akciji dostojnoj serije "Otpisani" "pribavili" kola hitne pomoći sa aerodroma Beograd, obukli Čumetovog oca u beli mantil, okačili mu stetoskop oko vrata, i lažno se predstavljajući uspeli da ga prebace u Beograd. Zahvaljujući baro-komori i naporima specijalista, nogu je sačuvao, ali i dan-danas hramlje. VUK BOJOVIĆ Dugogodišnji upravnik beogradskog Zoo vrta, Vuk Bojović, otac je Luke Bojovića, koji je, kako se sumnja, nakon Legijinog hapšenja i ubistva Dušana Spasojevića, preuzeo vođenje Zemunskog klana.

foto: Fonet

Osuđen za organizovanje nekoliko ubistava Luka je, po Interpolovoj poternici, uhapšen 2012. godine u Španiji.

foto: Fonet

2013. godine ubijen je Nikola, mlađi sin Vuka Bojovića, koji, iako manje poznat javnosti, kako se sumnja, igrao je takođe važnu ulogu u vrhu klana čuvenih Zemunaca. Na sahrani mu je zapevao i popularni Džej, i to pesmu "Nedelja".

Vuk Bojović je rođen u Pljevljima. Na čelu „Vrta dobre nade“ bio je punih 28 godina i za to vreme „životinjsko carstvo“ je obogaćeno za više od 2.500 životinja. Umro je, kako prenosi njegova ćerka, željan svojih sinova

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...