ZLOČIN U SELU KRAJ NIŠA: Tipovala ljubavnika, ubice još u bekstvu
Foto: M.M.

OPTUŽNICA ZA SAUČESNIŠTVO

ZLOČIN U SELU KRAJ NIŠA: Tipovala ljubavnika, ubice još u bekstvu

Crna Hronika -

NIŠ - Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za teško ubistvo pomaganjem protiv Lidije Stejković (46) iz Svrljiga kojom je tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u kuću Momčila Simonovića (59) u selu Galibabinac dovela razbojnike koji su ga opljačkali i ubili.

Iako je ona najpre bila osumnjičena da je ubila Momčila, istraga je pokazala da nije mogla sama to da učini, već da je imala saučesnike, pa je optužena za pomaganje. Nesrećnog čoveka pljačkaši su brutalno tukli do smrti, a u njegovom premlaćivanju, kako se navodi u optužnici, učestvovala je i Lidija. I pored čvrstih dokaza, ona i dalje negira delo i odbija da oda ubice čoveka s kojim je bila u ljubavnoj vezi.

- Lidija je uhapšena deset dana nakon svirepog ubistva zahvaljujući, između ostalog, i svedočenju Momčilovih komšija i rodbine da je ona bila čest gost u njegovoj kući, te da je sigurno znala da on ima ušteđevinu. Policija je ispitala veći broj osoba sa kojima je ona bila u rodbinskim ili prijateljskim vezama, ali nije dokazano da je bilo ko od njih učestvovao u krvavom ubistvu - navodi izvor Kurira.

Kurir / D.K.

Foto: M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja