(VIDEO) DOŠAO DA OBIĐE SVOJU KUĆU PA UHAPŠEN: Policija ga privela pred ženom i ćerkama, a godinama idu na Kosovo za Veliku Gospojinu!
Foto: Printscreen

(VIDEO) DOŠAO DA OBIĐE SVOJU KUĆU PA UHAPŠEN: Policija ga privela pred ženom i ćerkama, a godinama idu na Kosovo za Veliku Gospojinu!

Crna Hronika -

Bogdan Mitrović (74) iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji je dovezao grupu raseljenih Srba. Legitimisani su svi u grupi u potrazi za još nekoliko osoba, javlja dopisnik RTS-a.

Policijski službenik koji je rukovodio akcijom hapšenja i obezbeđivanja raseljenih tokom posete Mušutištu, naveo je da je za Bogdanom Mitrovićem raspisana poternica kosovskog tužilaštva za teška krivična i ratna dela.

Hapšenje je izazvalo uznemirenje u grupi od 50 raseljenih Srba koji posle rata ne žive u Mušutištu. Oni svake godine posećuju to mesto tokom praznika Presvete Bogorodice.

Uhapšeni Bogdan Mitrović je i ranije dolazio na ovaj praznik, ali nije imao problema.

Njegova supruga i tri ćerke ostale su autobusu iz kog je izveden. Tvrde da je njihov suprug i otac nevin.

Hapšenje ljudi na osnovu nekakvih tajnih spiskova je samo izgovor za nastavak politike etničkog čišćenja srpskog naroda sa Kosova i Metohije, saopštio je direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Policija je danas u Mušutištu, kod Suve Reke, postala i otvoreni instrument u šovinističkoj politici sprečavanja povratka raseljenih Srba - istakao je Đurić. Đurić dodaje da je Mušutište proteklih godina bilo simbol stradanja srpskog naroda. - Mi smo razumeli tu poruku, i još jednom političarima u Prištini ali i međunarodnoj zajednici poručujumo da naše strpljenje nije neograničeno i da normalizacije odnosa ne može biti ukoliko druga strana to ne želi - napomenuo je Đurić.

(Kurir.rs/RTS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track