Najnovije vesti

VIŠI SUD U BEOGRADU: Nastavak suđenja optuženima za pokušaj likvidacije Beka!
Foto: Zorana Jevtić

PROCES

VIŠI SUD U BEOGRADU: Nastavak suđenja optuženima za pokušaj likvidacije Beka!

Crna Hronika

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje optuženima za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac.

Beko, koji je tom prilikom bio ranjen, ranije je ispitan u tužilaštvu svojstvu oštećenog, a očekuje se se da svedoči i na suđenju.

Zdravković, optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva, je u julu na početku suđenja kategorički je negirao krivično delo, tvrdeći da nema nikakve veze sa navodima optužnice.

Svoju odbranu iznela je i Maja Adrovac optužena za pomaganje u pokušaju ubistva, kojoj je ovo ponovljeno suđenje, a posle prvog je bila oslobođena optužbi.

foto: Zorana Jevtić

Ona je takođe negirala navode optužnice.

Zdravković je u pritvoru od hapšenja u julu prošle godine, dok se Adrovac brani sa slobode.

Postupak protiv Zdravkovića i Adrovac zimus je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradum koji je u decembru ukinuo oslobađajuću presudu Maji Adrovac.

Zdravkoviću se, optužnicom se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju. On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom.

foto: Zorana Jevtić

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Beko je ranije na saslušanju u tužilaštvu rekao da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali je protestvovao što mu tužilaštvo nije omogućilo "prepoznavanje" između više lica, kako bi bio siguran.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to Višem sudu tokom prvog postupka nije bio dovoljan dokaz da je osudi za umešanost u pokušaj ubistva, pa joj je izrekao oslobađajuću presudu u junu 2016.

Tu odluku je međutim Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužioca i naložio da joj se ponovo sudi u istom postupku sa Zdravkovićem.

Ona je supruga Ivana Adrovca koji se pominjao kao jedan od učesnika ovog dela ali nije zvanično osumnjičen.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...