POČELO SUĐENJE U PODGORICI: Dikić želi da iznese odbranu, zdravlje mu se pogoršalo
Foto: Zorana Jevtić

optužnica za pokušaj terorizma oktobra prošle godine

POČELO SUĐENJE U PODGORICI: Dikić želi da iznese odbranu, zdravlje mu se pogoršalo

Crna Hronika -

PODGORICA - Penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić saopštio je danas na početku suđenja optuženima za pokušaj terorizma oktobra prošle godine da će izneti odbranu i pored toga što je njegovo zdravsteno stanje, po tvrdnjama advokata, pogoršano.

"Ne želim da moje zdravstveno stanje utiče na tok postupka. Neću otežavati tok postupka o spreman sam da iznesem obranu... Daću sve od sebe da se ova neosnvana optužba razotkrije", saopštio je Dikić na početku suđenja u Višem sudu u Podgorici.

Njegov advokat Milan Petrović rekao je da zbog zdravstvenog stanja Dikića neće tražiti odlaganje suđenja, ali je kazao da je njegovo stanje pogoršano i da su lekari, koji su imali uvid u njegove najnovije nalaze s kraja avgusta, konstatovali da ima "indicija o recidivu kancera", zbog čega je tražio da se pronađe način za Dikićevo adekvatno lečenje.

Petrović je tražio od suda da naloži zatvorskim vlastima da odbrani dostave medicinsku dokumentaciju kako bi sud imao uvid u ta dokumenta.

U Višem sudu u Podgorici danas je počelo suđenje grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, optuženim da su pripremali i učestvovali u pripremi zavere na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora , a koja je za cilj navodno imala nasilnu smenu vlasti, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF) i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

U sudnici su specijalni tužilac Milivoje Katnić i desetorica optuženih među kojima i lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević. U odsustvu se sudi ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, koji su označeni za organizatore neuspelog plana, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, koje je Srbije odbila da izruči Crnoj Gori.

Suđenje direktno prenosi nekoliko televizija u Crnoj Gori.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track