UŽASNA TRAGEDIJA: Marija (14) preminula jer Hitna nije imala vozilo?!
Foto: Privatna Arhiva

Šok u familiji Pribanović iz Trstenika

UŽASNA TRAGEDIJA: Marija (14) preminula jer Hitna nije imala vozilo?!

Crna Hronika -

Marija Pribanović umrla je jer lekari, kako tvrde njeni najbliži, nisu došli da joj pruže pomoć, a razlog je to što navodno nisu imali sanitetski kombi

Četrnaestogodišnja Marija Pribanović iz Okruglice kod Trstenika preminula je juče jer zaposleni u Hitnoj pomoći u Trsteniku, posle nekoliko poziva porodice, nisu došli i pružili joj pomoć, pošto kako su rekli nisu imali slobodno vozilo na raspolaganju!

U domu male Marije juče je vladao muk. Njena majka Dragana, kao i najbliža familija još uvek ne mogu da veruju da su tako brzo i na tako surov način ostali bez svoje miljenice.

- U sredu oko 20 časova ušla sam u kući i zatekla Mariju izgrebanih ruku i nogu. Rekla mi je da se saplela i pala niz stepenice. Htela sam da je vodim kod lekara, ali mi je rekla da je dobro i da nema potrebe da ide na pregled - priča za Kurir potresenim glasom Dragana, Marijina majka.

Pala u nesvest

Prema njenim rečima, devojčica je otišla da legne, ali je tri sata kasnije čula tup udarac u hodniku. Potrčala je i videla svoju ćerku u nesvesti.

- Masirala sam je, pokušala sam da joj pomognem... Onda sam otrčala do rođaka i zamolila da zovu Hitnu pomoć. Kako se Hitna iz Trstenika nije pojavljivala, krenuli smo kolima prema bolnici u Kruševcu. Kad su je primili, bilo je već kasno, nije joj bilo spasa! - s dubokom tugom u glasu prepričava Dragana.

Milan, brat od strica preminule Marije, bio je taj koji je kobne noći uzaludno pokušavao da dobije Hitnu pomoć u Trsteniku.

- Prvo je oko 23 časa moja majka pozvala Hitnu, ali su joj rekli da nema vozila, da je doktor na terenu. Zvao sam nešto kasnije i ja. Rekao sam: „Pošaljite hitno vozilo. Devojčica nije dobro. Poplavele su joj usne. Bojim se da prestaje da diše. Na šta to liči, život deteta je u pitanju!“ I na sve to doktor mi je rekao da je dovezemo sami jer nemaju sanitetsko vozilo - objašnjava Milan, koji i dalje ne može da veruje da je zdravo dete umrlo.

Porodica nesrećne devojčice bila je nemoćna, nisu znali kako da pomognu devojčici, a Hitna pomoć iz Trstenika nije dolazila.

foto: Zorana Jevtić

Hitno za Kruševac

- Odlučili smo da je vodimo u bolnicu u Kruševac jer nismo želeli da rizikujemo da je dovedemo u Trstenik, a da tamo nema doktora. Za razliku od medicinskog osoblja u Trsteniku, u Kruševcu su odmah požurili da nam pomognu. Krenuli su ka nama i našli smo se negde u putu. Međutim, tada je već bilo oko ponoći, sat nakon što joj je pozlilo. Učinili su sve, ali Marija je sat nakon ponoći preminula - plačući priča Milan, koji kaže da je uveren da bi ishod bio drugačiji da je devojčici odmah pružena pomoć.

Devojčica Marija Pribanović, koja je svima bila omiljena, biće sahranjena danas. Rezultati obdukcije, kojom će se utvrditi uzrok smrti, biće poznati za 15 dana.

Ostala i bez supruga

NI PO OCA NISU HTELI DA DOĐU

Marijina majka Dragana pre deset meseci ostala je bez supruga, koji je preminuo od karcinoma na debelom crevu. Kako kaže, i oca je izgubila na sličan način kao Mariju.

- Isto se desilo i kad je ocu pozlilo. Zvali smo Hitnu pomoć, a oni su nam rekli da ga dovezemo sami. Moj život je tragedija i volela bih da sam ja završila u grobu umesto nje - neutešna je Dragana.

Kurir / Ružica Kantar

Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vandredni beogradski izbori u novembru?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track