Poginuo pilot paraglajdera

Tragedija na takmičenju

Poginuo pilot paraglajdera

Crna Hronika -
Dragan Miljković (58) stradao kad je zbog vetra krilom zakačio drvo i sa 15 metara visine pao na glavu

BEOGRAD - Horor!Dragan Miljković (58), član paraglajding kluba JAT, poginuo je u nedelju na takmičenju paraglajderista kod Niške Banje! Nesreća se dogodila kad se Miljković, leteći velikom brzinom pri jakom vetru, previše približio topoli, udario u granu i s visine od petnaestak metara pao direktno na glavu.Prema rečima jednog od letača, Miljković je poleteo u 13 sati zajedno sa 14 takmičara.- Nekoliko minuta leteli smo u grupi na visini od oko 500 metara. Većina nas se zatim popela na oko 800 metara, a Dragan je ostao niže - priča naš sagovornik.Dvadeset minuta kasnije Dragan se izdvojio iz grupe i počeo da se spušta.- Išao je suviše brzo za vetar koji je jako duvao! Gledali smo kako se previše približava drvetu, ali ništa nismo mogli! Dok je pravio zaokret, krilom je zakačio granu, koja je povukla ceo glajder i on se upleo u drvo! Dragan je pao na glavu i umro na licu mesta - kaže naš sagovornik.Inspekcija Direktorata civilnog vazduhoplovstva obavila je uviđaj na mestu nesreće.- Miljković je najverovatnije pogrešno procenio brzinu vetra i previše se približio drvetu. Još nam nije jasno kako se to dogodilo. Bio je iskusan. Leteo je deset godina, a takmičio se četiri godine - kaže naš sagovornik.

Draganova porodica: Ništa nam ga neće vratitiMiljković je iza sebe ostavio suprugu i četvoro dece: sinove Stefana i Luku i ćerke Minu i Anu. Dva puta se ženio, a u kući je držao firmu za lečenje bioenergijom, masažom i jogom „Magija lepote“. Njegova porodica nije želela da priča o tragediji.- Čemu priča. Nema ga.. Ništa ne može da nam ga vrati... - rekli su mladić i devojka koje smo zatekli ispred porodične kuće Miljkovića.

Pogibije paraglajderista od 2008. godineAVGUST 2011 - Aleksandar Stojkov (48) stradao na Kopaoniku kad se survao s visine od 200 metara.APRIL 2011 - Milovan Stanković (50) poginuo kad ga je vihor podigao 15 metara uvis i bacio na zemlju.DECEMBAR 2009 - Miroslav Tursunović (60) sleteo na krošnju bukve visoke oko 30 metara i poginuo.JUL 2008 - Miroslav Ponjavić poginuo nedaleko od sela Bučje u trenažnom letu paraglajderom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja