ODAO GA MOBILNI! NA MESTU ZLOČINA PRONAĐEN SVEKROV TELEFON: U noći kad je Jelena ubijena Zoran je više puta zvao ovaj broj!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

POLICIJA SUMNJA

ODAO GA MOBILNI! NA MESTU ZLOČINA PRONAĐEN SVEKROV TELEFON: U noći kad je Jelena ubijena Zoran je više puta zvao ovaj broj!

Crna Hronika -

Odao ga mobilni! U blizini mesta gde je otkriveno telo ubijene pevačice pronađen telefon, koji je tu stajao dugo vremena. Utvrđeno da pripada Vladimiru Marjanoviću

BEOGRAD - Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, na meti je istrage ubistva snaje Jelene Marjanović pošto je policija nedavno u blizini mesta na kojem je njeno telo pronađeno 3. aprila prošle godine našla njegov mobilni telefon.

Aparat u lošem stanju, koji je jedan od novih dokaza do kojih je policija došla, veštačen je i utvrđeno je da je na taj broj u vreme kad je Jelena već ubijena Zoran Marjanović uputio više poziva.

Kontradiktoran u izjavama... Vladimir Marjanović, foto: Dragan Kadić

- Brzo je utvrđeno da je Zoran Marjanović u noći kad je Jelena već bila mrtva na ovaj broj uputio uzastopno više poziva. Pretpostavka je da su oni izgubili telefon i da je Zoran pozivao broj kako bi ga našao, ali nisu uspeli. Nakon veštačenja utvrđeno je da je telefon pripadao Vladimiru Marjanoviću - otkriva sagovornik Kurira upućen u istragu.

Svirepo ubijena... Jelena Krsmanović, foto: Privatna Arhiva

Kockice se sklapaju

Kako navodi, telefon se detaljno veštači i pošto njegova analiza bude završena, mogla bi da bude rešena misterija da li je Vladimir Marjanović pomagao sinu posle izvršenog zločina.

- Telefon je u kanalu bio dugo, moguće je još od večeri u kojoj je prijavljen nestanak pevačice. Kako je utvrđeno da je on pripadao Vladimiru, nelogična je njegova izjava da je telefon izgubio pre desetak dana u blizini vrtića u koji ide njegova unuka Jana. Očigledno je da ga je uhvatila panika i da mu je jasno da se kockice zločina koji je bio misterija duže od godinu dana polako sklapaju te da će uskoro biti uhapšeni i Zoranovi pomagači. Verovatno je zbog toga posle hapšenja sina u panici izmislio da je Jelena imala ljubavnika tajkuna - dodaje naš izvor.

Čekali da prođe potraga

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, stručnjaci Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI) na osnovu svih dokaza smatraju da su ubica Jelene Marjanović ili njegovi pomagači bili na nasipu u vreme potrage, kao i da su koordinisali kad da telo bude bačeno.

foto: Dragan Kadić

Zoran Marjanović u noći kad je Jelena već bila mrtva na ovaj broj uputio više poziva uzastopno

- Taj ko je dovezao telo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga. To znači da su ubica ili saučesnik bili na nasipu i koordinisali kad je bezbedno da telo bude bačeno - objasnio je ranije za Kurir direktor CFI, doktor Nenad Šipka. On ukazuje na fotografije s mesta zločina, na kojima se vidi da je u blizini dela kanala u kojem je telo pronađeno zemljani put kojim su kola mogla da se dovezu do tog mesta.

Uklanjanje dokaza

U vreme potrage za Jelenom, čiji je nestanak prijavio njen suprug, na nasipu su bili Zoran i Vladimir Marjanović.

- Zoran sigurno nije jedini koji je umešan u zločin. Posle opsežno i detaljno sprovedene istrage, jasno je da je telo doneto i bačeno na nasip, što Zoran Marjanović nije mogao da učini sam. S druge strane, činjenica da se do sada niko nije odao ukazuje da je u uklanjanje dokaza i prikrivanje tragova bio uključen neko blizak osumnjičenom za ubistvo - otkriva sagovornik Kurira dalji pravac istrage o ubistvu Jelene Marjanović.

foto: Kurir, Ilustracija
Pod sumnjom... Zoran i Vladimir Marjanović, foto: Dragan Kadić

Dečak se odao

ZORANOV SIN: MA DEDA JE ZA*EBAO STVAR!

Da zaista nešto ne štima kod Marjanovića i da policija od početka ima indicija da su manje-više svi na neki način povezani sa ovim ubistvom, govori i sledeći događaj.

- U nedelju, 3. aprila, dan posle ubistva, negde oko 19 časova, u kuću je došao Zoranov sin iz prvog braka, koji je tog dana bio na saslušanju u policiji, i vidno uznemiren pred nama okupljenima prokomentarisao: „Ma deda je za.ebao stvar“, ne precizirajući o čemu je reč. Čim je to izgovorio, njega je jedna rođaka odvukla u drugu sobu. On se kasnije vratio, ali nije progovorio ni reč - otkriva naš sagovornik blizak porodici.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Vladimir ne odustaje

MOBILNI IZ KANALA JE JOŠ JEDNA NAMEŠTALJKA

Vladimir Marjanović tvrdi da telefon koji je pronađen u kanalu u blizini mesta gde je nađeno Jelenino telo ne pripada njemu.

- To je još jedna nameštaljka! Prvi put sam izgubio telefon ispred Janinog obdaništa pre deset dana - bilo je sve što nam je Zoranov otac rekao.

Da li je neko džogirao tog dana... Nasip u Borči, foto: Aleksandar Jovanović Cile

Trag.. Ko je bio na nasipu sa Zoranom

UMESTO JELENE TRČALA NJENA DVOJNICA?

Nenad Šipka iz novosadskog Centra za forenzička istraživanja osvrnuo se juče i na napise u pojedinim medijima da je Zoran Marjanović imao saučesnicu koja je glumila Jelenu na nasipu nekoliko sati pre nego što je prijavljen njen nestanak.

Navodno, policija je već u prvim satima istrage uzela snimak sigurnosne kamere s jedne kuće, a na njemu se navodno vide supružnici Marjanović u trenutku kada su stigli na nasip gde je, prema Zoranovim tvrdnjama, Jelena otišla da džogira. Međutim, policija do danas nije uspela sa sigurnošću da utvrdi da li je na snimku ubijena Jelena li neka druga devojka. Takođe, na snimku se ne vidi ni mala Jana u kolima, iako je Marjanović ranije izjavio da je ona bila s njim dok je Jelena džogirala.

- Ukoliko takav snimak zaista postoji, policija može da kontaktira s našim kolegom iz Hrvatske, takođe forenzičarem Vojinom Maštrukom, koji posebnom tehnologijom i s preciznošću može da utvrdi da li je na snimku Jelena ili neka druga žena. Naravno, ukoliko je snimak dovoljno kvalitetan - kazao je Šipka za Kurir.

Rodbina... Teodora Krsmanović, foto: Printscreen

O detetu Jelenina sestra Teodora

STARATELJSTVO NAD JANOM NISAM TRAŽILA

Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice Jelene Marjanović, demantovala je za Kurir napise pojedinih medija da je u postupku za dobijanje starateljstva nad svojom sestričinom Janom (6).

Ona tvrdi da s njom nije kontaktirao niko iz Centra za socijalni rad, kao i da se nije sama prijavila kao mogući staratelj male Jane.

- To su gluposti, još uvek nisam razmišljala o tome da preuzmem Janu, a kamoli da sam već uveliko u proceduri - kazala je za Kurir Teodora Krsmanović.

Kako nam je rekla, još uvek nije otišla u Borču da vidi sestričinu, ali dodaje da se nakon hapšenja zeta Zorana Marjanovića čula s njegovom porodicom.

Podsetimo, radnici Centra za socijalni rad posetili su malu Janu istog dana kad je njenom ocu određen pritvor. Oni bi uskoro trebalo da donesu odluku o tome ko će nadalje preuzeti brigu o Jani, jer navodno porodica Marjanović to neće moći zbog sumnje da je umešana u ubistvo. Pored Jelenine sestre, kao mogući staratelj pominje se hraniteljska porodica, pa čak i Centar za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici.

(Kurir.rs/J. Spasić - Lj. Stanišić/Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO:Svekar umešan u ubistvo pevačice? Njegov mobilni pronađen na mestu zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja