ODVRNULI MUZIKU I ČEKIĆEM JE UDARALI U GLAVU: Ovako su ubili Jelenu Marjanović! NJENE VRISKE NIKO NIJE ČUO! - ČITAJTE U KURIRU
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

monstruozno! dosad neobjavljeni detalji ubistva

ODVRNULI MUZIKU I ČEKIĆEM JE UDARALI U GLAVU: Ovako su ubili Jelenu Marjanović! NJENE VRISKE NIKO NIJE ČUO! - ČITAJTE U KURIRU

Crna Hronika -

Pevačica "Granda" Jelena Marjanović umrla je u najtežim mukama i surovo je ubijena, saznaje Kurir iz istrage.

Ubica je Jelenu udario u potiljak, a kada je ona počela da zapomaže, on je pojačao muziku i nastavio sa udarcima čekićem dok nije umrla, nova su saznanja iz policijske istrage.

Kako Kurir saznaje, zapomaganje i vrisku Jelene Marjanović niko od komšija u Borči nije čuo jer je u vreme zločina bila pojačana muzika u studiju. Ona je brutalno ubijena sa devet udaraca tupim predmetom u glavu.

SAZNAJTE U KURIRU najnovije detalje iz istrage. Policija je, naime, utvrdila kako je izvršen surovi zločin, ali i kako se ubica ponašao u trenutku izvršenja, kako su kasnije uklanjani tragovi zločina, kako je inscenirano da je Jelena išla na trčanje...

foto: Kurir

MOLITVA JE LEK

OD DANAS POKLONI U KURIRU: Posteri s pravoslavnim molitvama

Od danas Kurir svojim čitaocima poklanja Svakodnevnu molitvu, a narednih dana i ostale: Molitvu Anđelu čuvaru, Molitvu za vozače, Majčinu molitvu, Molitvu za bolesnika i Molitvu za upokojene.

Reč je o serijalu Pravoslavne molitve, koji je pripremljen u formi postera na kvalitetnom papiru

foto: Kurir

Od pamtiveka se ljudi mole, a da molitva može da bude delotvorna, potvrdili su ruski naučnici sa peterburškog univerziteta. Oni su dokazali da su čudesna izlečenja povezana s duhovnošću istinita.

Otkrili su mnoge fizičke i duševne promene koje vernik može da doživi jer kad je udubljen u molitvu, potpuno isključuje moždanu koru, što rezultira osećajem sigurnosti i odsustvom stresa. Drugim rečima, molitva deluje kao lek.

Preporučuje se da se molite svaki dan, i to da molitvu čitate.

Patrijarh Pavle smatra da um- razum treba što više da se vezuje za reči molitve: “Bolje je da se molitve čitaju iz molitvenika, a ne da se govore napamet.

Ovo naročito važi za početnike i za slabe. Valja se tiho moliti, s dubokim, ali nečujnim uzdasima, oborene glave zemlji, smireno, a s vremena na vreme baciti pogled na svete ikone, kao oni koji se stvarno osećaju grešni pred Bogom.

U društvu naša molitva treba da bude nečujna, da ničiju molitvu ne bi remetila. Ako bi u molitvi tvoj um išao na razne strane, a ne nebu i Bogu, ipak ne padaj duhom, nego ga uvek vraćaj i vezuj za reči molitvene. Ipak, takva molitva neće ostati bez ploda, ma da i nije sva čista.

Za čoveka u tuzi nema boljeg utešitelja od molitve. Muči li se ko među vama, neka se moli Bogu... ”

POKLON DODATAK GURMAN

foto: Kurir

DANAS U KURIRU: Recepti iz bakine kuhinje

Ako volite pikantnu pitu s pečurkama i krompirom, punjeni patlidžan, picu s prazilukom ili kuglof pitu s mesom, ne propustite današnji Kurir.

U njemu vas, kao i svakog četvrtka čeka Gurman, najbolji poklon dodatak o kulinarstvu.

Na jednom mestu pronaći ćete odabrane recepte i korisne savete kako da olakšate ili usavršite kuvanje.

Prijatno!

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track