(FOTO) DO SADA NEOBJAVLJENA FOTOGRAFIJA: Giška na krštenju, samo 4 sata kasnije su ga ubili!
Foto: Instagram/Legende Devedesetih

(FOTO) DO SADA NEOBJAVLJENA FOTOGRAFIJA: Giška na krštenju, samo 4 sata kasnije su ga ubili!

Crna Hronika -

Đorđe Božović Giška ubijen je pre 26 godina, a sada se pojavila fotografija koja je nastala samo 4 sata ranije, dok je bio na krštenju.

"Fotografija je nastala četiri sata pre Giškine smrti kada je krstio Zdravka Vuletića. Videvši da je tog dana došlo mnogo različite vojske sa raznim obeležjima, izašao je iz crkve i rekao: "Braćo, ja ću danas umreti!". Ubijen je s leđa u trenutku kada je podigao ruku i viknuo "Za mnom, braćo", navedeo je u objašnjenu ove objave.

Posle godina provedenih po zatvorima širom Evrope, Đorđe Božović Giška se u tadašnju Jugoslaviju vratio pred početka rata. Nije se dvoumio oko toga treba li u rat ići, ili ga posmatrati. Srpstvo s kojim je, po kazivanju drugova iz mlađih dana, zarazio većinu u svom okruženju, bilo je na prvom mestu. Od trenutka kada je imenovan za komandanta Srpske garde vreme je provodio na frontu, dolazeći u Beograd tek kad je morao. Tako je bilo do 15. septembra 1991. kada je poginuo u blizini Gospića, pod neobičnim okolnostima.

foto: Instagram/Legende Devedesetih

Milena Božović, Giškina majka, kivna je na puno toga što je doživela posle smrti svog sina:

- Ne dolazi mi niko od ovih s kojima je moj Đorđe bio blizak. Evo, pogledajte okolo, nikakvog obeležja u ovoj kući od Đorđevog boravka na ratištima nema. Sve su razvukli. Gledam kako svi pokušavaju da popularišu sebe, da se uzdignu preko Đorđevog imena. A da vam kažem - većina njih nije zasluživala da uđe u ovu kuću. Pokrali su ga. Kako se ne nađe niko od tih ratnih drugova da nešto donese meni. Ja nemam ništa njegovo sa ratišta, sem ona dva ćebeta u kojima su ga doneli i krvave zastave s kojom su ga pokrili. I Sveto pismo. Njegovo. Najvrednije što mi je ostalo je oko 300, možda i 500 njegovih pisama od '84. godine", rekla je ranije njegova majka Njuzvik.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-e!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track